Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 24 (5231)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fiecare spital va stabili valoarea coplăţii percepute pacienţilor la externare, dar între 5-10 lei

Fiecare spital trebuie să stabilească cât anume va fi coplata pe care pacienţii o vor plăti la externare, nivelul acesteia trebuind să se situeze între 5 şi 10 lei, iar pentru decedaţi este posibil ca familia să fie scutită de la plată, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Aşa cum spune legea adoptată anul trecut, privind coplata, trebuie să stabilim o limită minimă şi o limită maximă şi, mai departe, prin negocieri să se stabilească formula exactă de aplicare de către fiecare spital în parte. În proiectul de contract-cadru, care este pe site, pentru transparenţă, se va găsi că avem o limită minimă de 5 lei şi o limită maximă de 10 lei, urmând ca nivelul efectiv pentru fiecare spital în parte să fie aprobat de consiliul de administraţie al fiecărui spital", a spus ministrul.

Întrebat de jurnalişti dacă această plată va fi percepută pentru fiecare zi de spitalizare, ministrul a infirmat această variantă şi a subliniat faptul că pacienţii vor plăti doar o singură dată, la externare.

"Vorbim de coplată pe caz externat, deci se plăteşte o singură dată de către pacient când se externează", a explicat Nicolăescu.

Jurnaliştii l-au întrebat pe ministrul Sănătăţii şi cine achită coplata pentru pacienţii care au decedat în spital, iar acesta a spus că fiecare unitate spitalicească va reglementa această problemă.

"În mod normal, noi ne referim la cazuri de patologii obişnuite, nu la alte situaţii care intră pe alte tipuri de internări, şi aceste cazuri sunt foarte rare. În această situaţie, probabil consiliul de administraţie va putea să absolve familia persoanei respective. Numai că eu cred că acele cazuri sunt chiar izolate şi, ca atare, noi vorbim de o procedură generală şi nu de una excepţională ca aceasta", a explicat Nicolăescu.

Coplata va reprezenta venit propriu al spitalului.

Pacienţii vor plăti la externarea din spital între 5 şi 10 lei pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare continuă, medicii de familie vor primi 70% pentru pacienţii înscrişi pe liste şi 30% pentru servicii, iar ambulatoriu de specialitate va primi cu 50% mai mult.

Prevederile sunt cuprinse în proiectul Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013 - 2014, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Documentul prevede introducerea coplăţii pentru spitale, pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare continuă, nivelul minim al coplăţii fiind de 5 lei, iar cel maxim este de 10 lei.

Coplata va fi percepută de la 1 martie 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiecare spital va stabili valoarea coplăţii percepute pacienţilor la externare, dar între 5-10 lei.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiecare spital va stabili valoarea coplăţii percepute pacienţilor la externare, dar între 5-10 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei