Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 19 (5226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un bărbat de 61 de ani din judeţul Cluj a decedat din cauza gripei

Un bărbat de 61 de ani din judeţul Cluj a decedat din cauza gripei, au anunţat reprezentanţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În 14-20 ianuarie a fost înregistrată o creştere a infecţiilor respiratorii cu opt la sută faţă de săptămâna precedentă, fiind confirmate două decese, dintre care unul din cauza gripei, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj a anunţat în 19 ianuarie decesul unui bărbat de 61 de ani, confirmat cu gripă de tip A, subtip H1. Bărbatul nu fusese vaccinat antigripal, iar în cazul acestuia nu au fost menţionate condiţii medicale preexistente, au precizat reprezentanţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, Mihaela Lupşe, a declarat, joi, că pacientul a murit la scurt timp de la internare.

"În urmă cu două săptămâni a fost internat la noi un pacient în vârstă de 61 de ani, de lângă Cluj-Napoca, adus de ambulanţă, diagnosticat cu insuficienţă respiratorie severă. A decedat la scurt timp după internare, în 18 ianuarie, şi s-a confirmat că a fost un caz de gripă A, tulpina 2009, gripă porcină. Boala a debutat cu cinci zile înainte de spitalizare şi pacientul s-a tratat acasă cu paracetamol. A urmat un tratament antiviral imediat după internare, dar, din păcate, evoluţia sa nu a fost bună. Nu a fost un factor de risc semnificativ, fără boli asociate, dar a avut condiţii precare de viaţă", a spus Lupşe.

La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca mai este internat un pacient în vârstă de 40 de ani, tot cu gripă A, tulpina 2009, dar care a răspuns la tratament şi va fi externat vineri.

"Acesta are factori de risc de gravitate severă, obezitate, dar evoluţia acestuia este bună", a precizat Lupşe.

Potrivit acesteia, niciunul dintre cei doi pacienţi nu a fost vaccinat la pandemia de gripă din 2009 şi nici ulterior ei nu au primit vreun vaccin antigripal.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, Dorina Duma, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că pacientul care a murit în urma gripei era un cioban din comuna Vultureni, care locuia singur.

"I s-au recoltat probe, iar infectarea cu virusul A, tulpina 2009, a fost confirmată, miercuri, de Institutul Cantacuzino", a precizat Duma.

Celălalt deces a fost înregistrat în 22 ianuarie, fiind vorba despre un copil de patru ani din Vaslui, care a fost diagnosticat cu infecţie acută respiratorie severă şi suferea de hipotrofie ponderală, nici acesta nefiind vaccinat.

În cadrul supravegherii infecţiilor respiratorii acute severe au fost înregistrate în total patru decese, dintre care două din cauza gripei, respectiv cel din 19 ianuarie, în judeţul Cluj, şi cel din 9 ianuarie, din judeţul Bistriţa-Năsăud.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, o femeie de 55 ani vaccinată antigripal în 3 decembrie 2012 a decedat în 9 ianuarie după ce a fost internată cu bronhopneumonie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Un alt deces a fost înregistrat în judeţul Buzău, fiind vorba despre o persoană în vârstă de 37 ani, obeză, la care a fost confirmat "coronavirus 229 E".

În săptămâna 14-20 ianuarie au fost înregistrate 71.736 de cazuri de infecţii respiratorii, dintre care 5.299 internări, cu opt la sută mai multe decât în săptămâna precedentă şi cu şase la sută mai multe comparativ cu cele înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

Dintre cele peste 71.000 de cazuri înregistrate, 53 au fost cazuri de gripă confirmate clinic (12 internări), 15.323 de pneumonii (3.159 de internări) şi 56.360 de infecţii acute respiratorii (2.128 de internări).

În urma testelor de laborator au fost confirmate 15 cazuri de gripă din 50 de probe, potrivit statisticilor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bărbat de 61 de ani din judeţul Cluj a decedat din cauza gripei.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bărbat de 61 de ani din judeţul Cluj a decedat din cauza gripei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei