Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 19 (5226)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prahova: Cei doi români ucişi în atacul terorist de la In Amenas au fost înmormântaţi

Cei doi români ucişi în Algeria - Tiberiu Ionuţ Costache şi Mihail Bucur - au fost înmormântaţi, joi, la Bărcăneşti şi Ploieşti, în prezenţa a sute de persoane, la funeralii participând şi cei trei români care au supravieţuit atacului terorist de la In Amenas, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inginerul Mihail Marius Bucur, în vârstă de 40 de ani, a fost înmormântat la cimitirul Viişoara din Ploieşti, ceremonia religioasă, oficiată de un sobor format din 17 preoţi, în frunte cu Protopopul Ploieştiului, Ştefan Muşat, având loc la Biserica "Sfântul Pantelimon".

La funeraliile lui Mihail Bucur au participat aproximativ trei sute de persoane, fiind prezenţi şi cei trei români care au supravieţuit atacului terorist de la In Amenas. Circulaţia rutieră în zona bisericii a fost restricţionată, fiind dirijată de către agenţii de la Poliţia Rutieră.

Ulterior, începând cu ora 12.00, a avut loc ceremonia de înmormântare a celuilalt român ucis, Tiberiu Ionuţ Costache. Slujba religioasă a fost oficiată la Biserica din satul Tătărani, de aceiaşi preoţi care au oficiat şi slujba de înmormântare a lui Mihail Bucur.

Preşedintele, premierul şi Ministerul Afacerilor Externe au trimis coroane de flori.

Tiberiu Costache, în vârstă de 36 de ani din Bărcăneşti şi Mihail Bucur, de 40 de ani, din Ploieşti, au murit în urma atacului terorist de la rafinăria din In Amenas, din Algeria.

Tiberiu Costache era tatăl unui băieţel de şase ani, iar soţia sa este însărcinată în luna a şaptea. Mihail Bucur avea doi copii - un băiat de 14 ani şi o fetiţă de trei ani. Ambii lucrau ca ingineri pe platforma petrolieră şi amândoi petrecuseră în România sărbătorile de iarnă şi se întorseseră în Algeria cu câteva zile înaintea atacului.

Surse apropiate anchetei declarau pentru corespondentul MEDIAFAX că primele date ale autopsiei arată că bărbaţii aveau multiple traumatisme care ar fi putut fi provocate de suflul unor explozii puternice. Sursele citate spuneau că feţele acestora nu erau distruse şi că ambii au putut fi identificaţi de către familii.

De asemenea, o femeie care s-a recomandat drept naşa lui Mihail Bucur afirma că pe trupul acestuia nu au fost descoperite, la necropsie, urme de gloanţe.

"Cauzele sunt multiple: traumatisme de organe de membre cauzate probabil de suflul unei explozii. Nu sunt gloanţe, asta este clar. Am făcut demersurile necesare şi voi urmări să fie chiar urmate toate etapele pentru a se clarifica atât condiţiile în care s-au produs cele două tragedii, cât şi cauzele care au dus la ceea ce nu ne explicăm cu toţii", a afirmat femeia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prahova: Cei doi români ucişi în atacul terorist de la In Amenas au fost înmormântaţi.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prahova: Cei doi români ucişi în atacul terorist de la In Amenas au fost înmormântaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei