Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 17 (5224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare de aproape 670.000 de lei, în concursul de proiecte Spaţii Verzi din 2013

ONG-urile sunt invitate să aplice cu proiecte de creare sau reabilitare de spaţii verzi, dar şi de popularizare a ariilor protejate, în cadrul concursului Spaţii Verzi, pentru o finanţare totală de aproape 670.000 de lei, informează un comunicat al organizatorilor.

În premieră, la ediţia din acest an a concursului organizat de Fundaţia pentru Parteneriat vor putea participa proiecte de amenajare a unor spaţii verzi în curţile imobilelor de locatari.

Totodată, se pot obţine fonduri pentru următoarele tipuri de activităţi: crearea şi reabilitarea zonelor verzi prin metode ecologice, educaţie ecologică non-formală în rândul tinerilor şi a comunităţilor locale, implicarea tinerilor în acţiuni de conservare a biodiversităţii şi de ocrotire a naturii în arii protejate prin taberele Junior Ranger, declararea unei zile din an ziua unei arii protejate şi implicarea comunităţilor locale în acest demers, crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, crearea sau amenajarea unor poteci tematice în scop educaţional şi organizarea de evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Biodiversităţii.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este sfârşitul lunii februarie, iar organizaţiile neguvernamentale selectate vor fi anunţate în martie. Suma maximă ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. În cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finanţare individuală este de 20.000 lei.

Fundaţia pentru Parteneriat va pune la dispoziţie publicului larg, pe pagina sa de internet www.repf.ro, manuale educative în care cei interesaţi vor putea găsi idei pentru realizarea activităţilor ecologice.

În cele şapte ediţii anterioare ale concursului, desfăşurate în perioada 2006 - 2012, aproape 109.000 de voluntari s-au implicat în reabilitarea sau înfiinţarea spaţiilor verzi urbane, respectiv în promovarea ariilor naturale protejate. Proiectele finanţate prin program au "înverzit" o suprafaţă de circa 335.000 de metri pătraţi. De asemenea, programul Spaţii Verzi a sprijinit 100 de proiecte de popularizare a importanţei ariilor protejate, prin activităţi variate: crearea sau amenajarea unor centre de vizitare a ariilor protejate, organizarea taberelor Junior Ranger - în care copiii au fost îndrumaţi în domeniul protecţiei şi conservării patrimoniului natural, înfiinţarea de poteci tematice în scop educaţional.

Programul Spaţii Verzi, cu cele două categorii - Spaţii verzi urbane şi Arii naturale protejate - este organizat de Fundaţia pentru Parteneriat cu ajutorul fondurilor puse la dispoziţie de MOL România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţare de aproape 670.000 de lei, în concursul de proiecte Spaţii Verzi din 2013.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanţare de aproape 670.000 de lei, în concursul de proiecte Spaţii Verzi din 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei