Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 17 (5224)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bacău: 20 de persoane, inclusiv deţinuţi, cercetate pentru înşelăciuni prin telefon

Douăzeci de persoane, inclusiv deţinuţi dintr-un penitenciar, sunt cercetate de poliţişti după ce au înşelat prin telefon mai mulţi băcăuani, cu sume cuprinse între 2.000 şi 5.000 de euro, anchetatorii confiscând, în urma unor percheziţii, bani şi aparatură electronică de peste 20.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, persoanele înşelate erau contactate telefonic de către diverşi indivizi care pretindeau că sunt membri ai familiei sau apropiaţi ai acestora şi care susţineau că au fost implicaţi în accidente rutiere şi au nevoie de bani pentru a rezolva problemele. Ulterior, sumele solicitate, cuprinse între 2.000 şi 5.000 de euro, erau virate în anumite conturi bancare.

În urma anchetei desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti au fost identificate 20 de persoane care au recurs la astfel de metode de înşelăciune.

"Pentru probarea activităţii infracţionale poliţiştii au făcut percheziţii într-un penitenciar din ţară în care se aflau în detenţie două dintre persoanele suspectate de săvârşirea acestor fapte. Astfel, au fost identificate şi ridicate opt telefoane mobile şi cartele reîncărcabile, achiziţionate ilicit şi deţinute fără drept. Totodată, s-a făcut şi o percheziţie la locuinţa soţiei unuia dintre suspecţi, unde poliţiştii au identificat şi ridicat sume de bani şi aparatură electronică, în valoare totală de 20.000 de lei, despre care există suspiciunea că provin din comiterea unor infracţiuni", a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bacău, Narcisa Butnaru.

Poliţiştii nu au stabilit până acum numărul persoanelor înşelate şi nici valoarea prejudiciului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacău: 20 de persoane, inclusiv deţinuţi, cercetate pentru înşelăciuni prin telefon.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bacău: 20 de persoane, inclusiv deţinuţi, cercetate pentru înşelăciuni prin telefon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei