Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 13 (5220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 30 de ostatici străini, ucişi în Algeria

 

 

Armata algeriană a preluat în totalitate controlul asupra complexului In Amenas, unde a avut loc luarea de ostatici, anunţă site-ul algerian de ştiri TSA. Armata algeriană a intervenit joi, în două rânduri, pentru a prelua controlul asupra complexului. Nu se cunoaşte cu exactitate numărul victimelor.

Armata algeriană a preluat în totalitate controlul asupra complexului In Amenas, unde a avut loc luarea de ostatici, anunţă site-ul algerian de ştiri TSA.

Conform presei, cel puţin 34 de ostatici străini şi 15 răpitori ar fi fost ucişi. Sute de ostatici algerieni şi câţiva occidentali au reuşit să fugă.

 

Raid pentru eliberarea ostaticilor rămaşi în viaţă

Armata algeriană a lansat un nou raid la complexul de exploatare a gazelor unde sunt ţinuţi în captivitate ostaticii occidentali rămaşi în viaţă după atacul Forţelor Aeriene, relatează AFP citând agenţia mauritană ANI.

"Avioane de vânătoare şi unităţi terestre încearcă să preia controlul asupra complexului", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei algeriene.

"Răpitorii ameninţă că vor ucide ostaticii", a precizat el.

 

Militarii algerieni au eliberat patru ostatici străini, susţine agenţia APS

Patru ostatici străini au fost eliberaţi în cadrul operaţiunii lansate de către armata algeriană, a anunţat agenţia naţională APS, citată de AFP.

Cei patru ostatici străini sunt doi britanici, un kenyan şi un francez.

Agenţia algeriană citează surse locale care confirmă informaţiile anunţate de Londra şi Paris privind o operaţiune a armatei împotriva răpitorilor.

 

Doi americani, trei belgieni, un japonez şi un britanic au rămas ostatici în Algeria

Doi americani, trei belgieni, un japonez şi un britanic au rămas ostatici după intervenţia Forţelor Aeriene algeriene, afirmă surse citate de agenţia mauritană ANI.

Informaţia a fost dezvăluită de surse islamiste citate de agenţia mauritană ANI.

Informaţiile privind numărul ostaticilor ucişi în raidul aerian sunt contradictorii. Conform Al Jazeera, 35 de ostatici şi 15 răpitori au fost ucişi în raidul aerian algerian.

 

Şase ostatici străini au fost ucişi în raidul aerian

Şase ostatici străini şi opt răpitori au fost ucişi în raidul Forţelor aeriene algeriene care a vizat complexul de gaze In Amenas din Algeria, iar 180 de ostatici, toţi algerieni, ar fi scăpat, afirmă surse citate de BBC News online.

Şase ostatici străini şi opt islamişti au fost ucişi în raidul aerian algerian care a vizat un vehicul al răpitorilor.

Conform unor surse citate de Reuters, 180 de ostatici, toţi cetăţeni algerieni, au scăpat.

În plus, cel puţin 20 de ostatici străini, inclusiv unii americani, au reuşit să fugă în cursul operaţiunii, relatează Fox News. Unii dintre americani au luat legătura prin telefon cu familiile din Statele Unite.

 

Cristian Preda: Criza ostaticilor din Algeria ne prinde fără ambasador în această ţară

Europarlamentarul PDL Cristian Preda notează, pe blogul personal, că actuala criză a ostaticilor din Algeria "ne prinde fără ambasador în această ţară".

"Criza ostaticilor din Algeria ne prinde fără ambasador în această ţară. Nu e prima dată când se întâmplă aşa: în anul în care a izbucnit criza romilor din Franţa, noi nu am avut ambasador la Paris mai mult de 10 luni. Conflictele din sânul executivului conduc la astfel de defecţiuni. Sunt convins că ministrul Corlăţean sau premierul Ponta nu se simt responsabili în vreun fel.
Să sperăm că demersurile din ultimele ore ale europenilor şi ale algerienilor vor duce la salvarea ostaticilor", scrie Preda pe blog.

Potrivit site-ului MAE, în Algeria, Însărcinat cu afaceri al misiunii diplomatice este Marcel Alexandru.

 

Celulă de criză la MAE

MAE a confirmat joi că printre ţările cu cetăţeni reţinuţi ostatici în evenimentele din Algeria se află şi România, potrivit autorităţilor algeriene, şi a anunţat că ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat pentru a se stabili cea mai bună formă de cooperare.

"În legătură cu evenimentele derulate în Algeria, aş vrea să vă informez că în cursul dimineţii de ieri Ambasada României la Alger a informat Centrala MAE cu privire la desfăşurarea unor evenimente de tip armat în zona de Est a Algeriei, la frontiera cu Libia, unde se află un complex petrolier operat de o companie multinaţională. Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile algeriene şi misiunile diplomatice acreditate la Alger, a rezultat că un număr neprecizat de cetăţeni din mai multe state, printre care şi România, angajaţi ai companiei, sunt ţinuţi ostatici de iniţiatorii atacului armat", a spus Robert Cazanciuc, secretarul general al MAE.

Urmare a informării primite de la Alger, ministrul Afacerilor Externe a decis constituirea la nivelul MAE a celulei de criză care se află în contact permanent cu autorităţile române competente, a mai spus oficialul român.

"Ambasada României la Alger face parte dintr-un grup de monitorizare şi sprijin constituit la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la Alger. Ambasadorul algerian la Bucureşti a fost convocat la MAE pentru a stabili cele mai adecvate forme cooperare", a mai spus Cazanciuc.

El a menţionat că nu poate oferi detalii suplimentare şi că face un apel pentru tratarea subiectului "cu oarecare înţelegere" în presă.

"Având în vedere specificul cazului, precum şi faptul că principala preocupare a autorităţilor române este siguranţa cetăţenilor, în acest moment nu putem furniza detalii suplimentare. Facem un apel la dumneavoastră, ca de fiecare dată în situaţii de criză, la a trata acest subiect cu o oarecare înţelegere. Nu este doar un apel formal, chiar este important ca informaţiile difuzate să parvină doar din surse oficiale pentru a nu periclita formele de sprijin în această situaţie", a spus Robert Cazanciuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 30 de ostatici străini, ucişi în Algeria.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 30 de ostatici străini, ucişi în Algeria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei