Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 12 (5219)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O femeie din Bistriţa-Năsăud internată cu bronhopneumonie a murit din cauza gripei

O femeie de 55 ani din Bistriţa-Năsăud, vaccinată antigripal în 3 decembrie 2012, a decedat în 9 ianuarie după ce a fost internată cu bronhopneumonie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, au anunţat reprezentanţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

"Unicul deces raportat de Sistemul de supraveghere de tip sentinelă a infecţiilor respiratorii acute severe a fost înregistrat la un adult tânăr, obez, la care a fost detectat coronavirus 229 E. Diagnosticul la internare a fost de bronhopneumonie. Diagnosticul de deces a fost de şoc septic", a precizat sursa citată.

Femeia s-a prezentat în 1 ianuarie la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, cu febră 38,7, frisoane, tuse neproductivă, durere toracică. Medicii de la UPU au consemnat că debutul bolii ar fi avut loc cu trei zile înainte, respectiv în 29 decembrie 2012.

În fişa pacientei nu a fost consemnată nici o vizită la medicul de familie, însă se pare că aceasta şi-a administrat, din proprie iniţiativă, antibiotic (ampicilină), timp de trei zile, potrivit sursei citate.

Din UPU, femeia a fost dirijată către Secţia de Boli infecţioase, unde a fost internată. Pe biletul de trimitere de la UPU către Secţia de Boli infecţioase au fost consemnate stare febrilă, traheo-bronşită acută şi puseu hipertensiv. În Secţia de boli infecţioase, femeia a primit cefalosporină, timp de două zile, iar în 5 ianuarie a fost transferată la Terapie Intensivă şi pusă pe ventilaţie mecanică. Două zile mai târziu, a fost consemnat diagnosticul de pneumonie acută bilaterală, iar în 9 ianuarie femeia a murit prin şoc septic.

Femeia fusese vaccinată antigripal în 3 decembrie, a mai precizat sursa citată.

Virusul gripal detectat la femeia decedată este de tip A, subtip H1.

Medicul Doina Petri, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, a declarat corespondentului MEDIAFAX că femeia a murit în 9 ianuarie, dar cauza decesului a fost aflată abia miercuri, după ce au sosit rezultatele analizelor de la Institutul Cantacuzino.

"Femeia de 55 de ani din Bistriţa, care era hipertensivă, suferea de astm bronşic şi de obezitate, s-a internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa în data de 3 ianuarie după ce, timp de şapte zile, s-a tratat singură, acasă cu ampicilină. Starea ei s-a agravat şi în data de 9 ianuarie a decedat. Au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino care azi (miercuri - n.r.) ne-a confirmat că a murit din cauza faptului că a contactat virusul AH1. Decesul a survenit pe fondul complicaţiilor pe care le-a făcut şi din cauza celorlalte afecţiuni", a declarat dr. Doina Petri.

Potrivit sursei citate, acesta este singurul caz de gripă diagnosticat în Bistriţa-Năsăud.

Întrebată dacă Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa va intra în carantină în urma celor întâmplate, dr. Petri a spus: "Nu este cazul. Acolo se ţin lucrurile sub observaţie în mod obişnuit. În fond e sezonul virozelor şi al pneumoniilor".

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în săptămâna 7-13 ianuarie, au fost înregistrate 57 de cazuri compatibile cu gripa, dintre care două au necesitat internare.

În acelaşi interval, numărul cazurilor de infecţii respiratorii a fost de 65.993, de 1,6 ori mai multe decât în săptămâna precedentă, dintre care 4.994 au necesitat internare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie din Bistriţa-Năsăud internată cu bronhopneumonie a murit din cauza gripei.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O femeie din Bistriţa-Năsăud internată cu bronhopneumonie a murit din cauza gripei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei