Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 10 (5217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Guvernul vrea să introducă un proiect-pilot pentru reducerea TVA la pâine în 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, după şedinţa USL, că intenţionează să pună în aplicare un proiect-pilot pentru reducerea TVA la alimentele de bază, în 2013 existând propunerea pentru reducerea taxei în cazul pâinii, dar care să nu se aplice unor produse de panificaţie precum cozonacul.

"Vreau să facem întâi un proiect-pilot, de exemplu la pâine. Vreau să luăm pe tot lanţul de producţie să vedem ce înseamnă implicaţie bugetară, e ca şi cum de la 24 la 9 considerăm toţi cei 15% neîncasări - asta înseamnă să asigurăm banii din altă parte - şi să vedem la sfârşitul anului dacă acest proiect-pilot ne arată că de fapt avem la pâine mai multe facturi emise, mai multe taxe plătite sau nu. Cei de la FMI pe bună dreptate spun «Cine ne garantează că ceea ce spuneţi voi, ideea frumoasă, optimistă, că dacă aveţi TVA-ul mai mic încasaţi. Arătaţi-ne un proiect care a reuşit pe această zonă»", a declarat Ponta.

El a mai precizat că s-a hotărât să aplice această măsură la pâine pentru că este un produs unde este o "uriaşă evaziune fiscală", dar şi pentru că este un produs extrem de consumat în România, această măsură având "o anumită semnificaţie".

Ponta a precizat că deocamdată există discuţii cu ministrul Agriculturii şi ministrul de Finanţe pentru punerea în aplicare a măsurii. Premierul a menţionat că reducerea TVA la pâine la 9% ar presupune un impact de 150 de milioane de lei asupra bugetului de stat, bani care trebuie asiguraţi din alte părţi ale bugetului de stat.

Prim-ministrul a mai susţinut că în acest moment trebuie să se găsească formula în care reducerea să nu se aplice unor produse de panificaţie precum cozonacul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul vrea să introducă un proiect-pilot pentru reducerea TVA la pâine în 2013.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul vrea să introducă un proiect-pilot pentru reducerea TVA la pâine în 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei