Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 9 (5216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Londra se teme că un aflux de imigranţi români şi bulgari ar putea crea probleme cu locuinţele

Ministrul britanic pentru Comunităţi şi Administraţie Locală, Eric Pickles, a avertizat că un "aflux" de români şi bulgari, după deschiderea pieţei muncii, în decembrie 2013, ar putea amplifica problemele privind locuinţele, existente deja în Marea Britanie, relatează BBC News Online.

Întrebat la emisiunea Sunday Politics de la BBC câţi români şi bulgari ar putea veni în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii, Pickles a declarat: "Adevărul este că nu cred că ştie cineva care va fi numărul celor care vor veni din România şi Bulgaria", adăugând că nu a discutat cu Ministerul de Interne referitor la numărul acestora.

El a precizat însă că administraţiile locale iau măsuri pentru a se pregăti pentru o posibilă creştere importantă a numărului de persoane care se vor muta în Marea Britanie din cele două ţări anul viitor.

"Ştim că numeroase cartiere au un număr de români peste medie, aşa că mă aştept să văd astfel de afluxuri în estul Londrei, acolo unde sunt predominanţi şi în prezent", a adăugat el.

Guvernul laburist a subestimat puternic numărul imigranţilor est-europeni din primul val, în urmă cu aproape zece ani. Iar Pickles susţine că nu va oferi nicio cifră până când nu va fi sigur de aceasta. "Am văzut cifre. Nu am încredere în aceste cifre. Am cerut mai multe explicaţii şi când voi avea aceste explicaţii şi când voi avea încredere în cifre, voi vorbi despre ele".

Dar, a adăugat el, "având în vedere că avem o criză de locuinţe, orice aflux din România şi Bulgaria va crea probleme - va crea probleme nu doar în ceea ce priveşte piaţa imobiliară, ci şi piaţa locuinţelor sociale".

Ministerul de Interne nu a anunţat o cifră estimativă a numărului de români şi bulgari care ar putea profita de deschiderea pieţei muncii pentru a merge în Marea Britanie, dar unii experţi anticipează un număr mare de imigranţi.

Marea Britanie a impus restricţii temporare pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, dar acestea vor expira în decembrie şi nu vor mai putea fi prelungite, conform legislaţiei europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Londra se teme că un aflux de imigranţi români şi bulgari ar putea crea probleme cu locuinţele.
 Vizualizări articol: 846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Londra se teme că un aflux de imigranţi români şi bulgari ar putea crea probleme cu locuinţele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei