Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 8 (5215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dragnea: Avem o ţară-şantier. Este nevoie de programe unitare pentru comune

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a afirmat, vineri, la Ploieşti, că România este "o ţară-şantier, cu comune brăzdate de şanţuri şi investiţii stopate", că MDRAP şi Ministerul Mediului au aproximativ 5.000 de şantiere deschise, susţinând că este nevoie de programe unitare.

Prezent, vineri după-amiază, la Ploieşti unde a participat la semnarea contractului de finanţare pentru un pasaj rutier în Prahova, ministrul Liviu Dragnea a afirmat că până acum România s-a dezvoltat "haotic" şi fără viziune şi că "avem o ţară-şantier, cu comune brăzdate de şanţuri, cu investiţii stopate care se degradează".

În acest context, Dragnea a spus că Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Mediului au aproximativ 5.000 de şantiere deschise, lucrări din infrastructura locală aflate în diverse stadii de execuţie, şantiere pe care se construiesc alimentări cu apă, canalizări sau drumuri.

El a precizat că, în ceea ce priveşte dezvoltarea, Guvernul va implementa "programe sănătoase, cu strategie, cu termene, cu viziune" şi că unul dintre acestea are în vedere satul românesc.

"Programele care au aceleaşi obiective vor fi strânse într-unul singur", a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a spus că fiecare comună din România va trebui să aibă un pachet minim de obiective edilitar-gospodăreşti, care vor fi finanţate şi sprijinite de către Guvern, care să includă drumuri asfaltate, apă, canalizare, dispensar, farmacie, şcoli şi biserici renovate, întrucât "nu există din punct de vedere constituţional două categorii de cetăţeni în această ţară".

Dragnea a mai spus că pe primul loc se vor afla lucrările de alimentare cu apă, întrucât România este obligată să ajungă la un anumit procent privind alimentarea cu apă, altfel va plăti amenzi către Uniunea Europeană.

"Noi nu o să avem nimic împotriva unei primării dacă vrea să-şi facă o telegondolă, dar nu în cadrul acestui program şi din banii acestui program şi nu finanţată de la bugetul de stat, din banii gestionaţi de Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice", a spus Dragnea

Vicepremierul a spus, de asemenea, că Guvernul intenţionează să grupeze legislaţia românească pe coduri, unul dintre acestea urmând a fi Codul Administrativ, care să reunească toate actele normative care reglementează funcţionarea administraţiei publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragnea: Avem o ţară-şantier. Este nevoie de programe unitare pentru comune.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragnea: Avem o ţară-şantier. Este nevoie de programe unitare pentru comune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei