Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 6 (5213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stopul cardio-respirator - cauza morţii elevei care ar fi căzut de la etajul unei vile din Buşteni

Cauza decesului elevei de 13 ani din Bucureşti care ar fi căzut de la etajul unei vile din Buşteni a fost un stop cardio-respirator, medicii încercând timp de aproape o oră să o resusciteze, fără a putea să-i repornească inima, a declarat directorul medical al Spitalului Orăşenesc din Sinaia.

Directorul medical al Spitalului Orăşenesc din Sinaia, medicul Constantin Roman Tămăduianu, a declarat, miercuri, că fata a făcut stop cardio-respirator marţi seară, la ora 22.05, iar medicii au încercat să o resusciteze timp de aproape o oră, fără a reuşi să-i repornească inima, astfel încât la ora 22.58 a fost declarat decesul copilei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adolescenta a făcut stop cardio-respirator şi marţi dimineaţă, când a fost adusă la spitalul din Sinaia, medicii reuşind atunci să repornească inima fetei după câteva ore de masaj cardiac extern.

Directorul medical al Spitalului Orăşenesc Sinaia a mai spus că fata suferea, pe lângă "hipotermie severă", şi de "politraumă prin cădere de la înălţime" şi că în aplicarea tratamentului "nu s-a pus problema" ca medicii să ia în calcul ipoteze precum consumul de alcool sau somnambulismul.

"A fost un miracol că a supravieţuit atât", a spus directorul medical al spitalului din Sinaia, referindu-se la faptul că fata a fost găsită în stare critică şi cu o temperatură a corpului extrem de scăzută.

Medicul Constantin Roman Tămăduianu a precizat că în aplicarea tratamentului şi a protocolului în cazul pacientei medicilor "nu le-au lipsit nici aparate, nici medicamente".

Familia fetei, ajunsă la spitalul din Sinaia în cursul dimineţii de marţi, a stat în spital pe tot parcursul zilei şi a primit consiliere din partea personalului spitalului.

Eleva de 13 ani a încetat din viaţă, marţi seară, la Spitalul Orăşenesc Sinaia.

Ea a fost găsită, marţi dimineaţă, în comă profundă şi şoc hipotermic, după ce ar fi căzut de etajul unei unităţi de cazare şi a stat mai multe ore în frig.

Fata a supravieţuit peste 12 ore din momentul în care a fost găsită cu temperatura corpului de 19,5 grade. În cursul zilei de marţi, medicii de la SMURD şi cei de la centrul de primiri urgenţe al spitalului din Sinaia i-au făcut încontinuu masaj cardiac extern, iar după câteva ore inima ei începuse să bată singură, însă tânăra, al cărei corp ajunsese la o temperatură de peste 30 de grade, respira cu ajutorul aparatelor.

Fata urma să fie transportată la o unitate sanitară din Bucureşti în momentul în care transportul nu ar fi prezentat vreun risc pentru viaţa ei.

Familia elevei, care în cursul zilei de marţi a ajuns la spitalul din Sinaia, a cerut medicilor discreţie în ceea ce priveşte starea acesteia.

Eleva, aflată în tabără, era cazată într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie, aflat în subordinea Ministerului Economiei.

Poliţia ia în calcul mai multe ipoteze, inclusiv pe cea a unei căderi accidentale, dar şi ipoteza tentativei de suicid în cazul elevei.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, afirma că tabăra este organizată printr-o asociaţie nonprofit a profesorului Mircea Lascu din Zalău, care conduce şi editura Gil, specializată în tipărirea de carte şcolară.

Fata era elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Sectorul 2 al Capitalei şi obţinuse medalia de argint la olimpiada naţională de matematică.

Rozica Ştefan, directorul Şcolii generale nr. 56 "Jose Marti", a declarat că tabăra respectivă nu este organizată de unitatea de învăţământ, care nu are cunoştinţă despre aceasta.

"Nefiind organizată de şcoală, noi nu avem cunoştinţă de această tabără, nu ştim cum au aflat părinţii despre aceasta", a declarat Rozica Ştefan.

Ea a precizat că în incinta şcolii nu a fost niciun anunţ despre această tabără, iar trimiterea elevilor în această tabără este "categoric" opţiunea părinţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stopul cardio-respirator - cauza morţii elevei care ar fi căzut de la etajul unei vile din Buşteni.
 Vizualizări articol: 695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stopul cardio-respirator - cauza morţii elevei care ar fi căzut de la etajul unei vile din Buşteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei