Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2012 - Anul XVII, nr. 296 (5201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Noii deputaţi, la poză: "Nu contează cum arăt, moldovenii mă iubesc"

Noii deputaţi au venit luni la Parlament pentru formalităţile de preluare a mandatului, au făcut fotografii, s-au înscris pentru cazare, au luat cartelele de vot, au depus declaraţii de avere, printre ei Ion Stan, fosta şefă a Loteriei Liliana Mincă şi Cătălină Ştefănescu, de la secretariatul PSD.

Aceştia au trebuit să treacă pe la mai multe birouri pentru a-şi depune declaraţiile de avere, de interese, de colaborare sau necolaborare cu fosta securitate, pentru a face fotografii pentru legitimaţiile de parlamentar, dar şi pentru site-ul Camerei Deputaţilor, pentru a-şi lua cartelele de vot, pentru a-şi depune CV-ul şi fişele personale. În privinţa cazării, mulţi au optat pentru hotel.

Au venit atât parlamentari aflaţi la al doilea, al treilea mandat, dar şi noi parlamentari care au fost îndrumaţi de staff-ul Camerei.

Printre cei mai vechi deputaţi s-au aflat Mircea Toader, Rodica Nassar, Diana Tuşa, Ioan Muntean, Anghel Stanciu, Georgian Pop, dar şi Mădălin Voicu, el preferând să nu se fotografieze şi să aducă poze de acum 4 ani. Deputatul Ion Stan, având mai multe mandate la activ, şi-a făcut toate formalităţile fără a răspunde întrebărilor ziariştilor.

Unul dintre deputaţii noi, academicianul Dinu Giurescu, decan de vârstă şi care va conduce prima şedinţă a Parlamentului, s-a arătat interesat de ceea ce se întâmplă în Legislativ. "E un lucru curios, nou, este o etapă nouă, să vedem ce se aşteaptă de la noi", a spus el şi şi-a exprimat preferinţa de a face parte din Comisia de cultură.

 

"Botoşaniul va urca pe o treaptă superioară"

"Cred că din 2010 trebuia să fiu aici, în Parlament, pentru că îmi meritam mandatul", a declarat ziariştilor şi fosta şefă a Loteriei Liliana Mincă, acum proaspăt deputat PPDD.

"Nu cred că contează cum arăt în poză. Moldovencele mă iubesc aşa cum sunt. Şi moldovenii mă iubesc", a spus Mincă, referindu-se la faptul că este deputat de Botoşani. Ea a dezvăluit că prima lege pe care vrea să o promoveze este cea privind confiscarea averilor ilicite şi a susţinut că în mandatul ei "Botoşaniul va urca pe o treaptă superioară".

Un alt deputat, Marian Enache, fost secretar general adjunct al Camerei, a spus că a mai avut până în anul 2000 încă două mandate de parlamentar şi îşi doreşte să facă legi mai clare, simple, care să corespundă realităţii, inclusiv revizuirea Constituţiei.

Cel mai tânăr deputat, Cătălina Ştefănescu, în vârstă de 24 ani, despre care presa a scris că este secretara lui Liviu Dragnea, le-a declarat ziariştilor că a fi în Parlament "nu e o responsabilitate prea mare pentru nici un om, indiferent de vârstă, atât timp cât îşi doreşte să se implice".

"Indiferent de cât de impunătoare este această clădire, este un loc de muncă şi îl voi trata cu seriozitate şi fără absenţe", a mai spus Cătălina Ştefănescu, arătând că doreşte să înveţe de la fiecare coleg şi că Liviu Dragnea este un om în care are foarte multă încredere, la fel şi în Victor Ponta şi, dacă va avea acces, se va sfătui cu aceştia.

Noii deputaţi pot veni în aceste zile la Parlament pentru a îndeplini toate aceste formalităţi, noul Legislativ fiind convocat miercuri în prima şedinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noii deputaţi, la poză: "Nu contează cum arăt, moldovenii mă iubesc".
 Vizualizări articol: 521 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noii deputaţi, la poză: "Nu contează cum arăt, moldovenii mă iubesc"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei