Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2012 - Anul XVII, nr. 296 (5201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Kelemen: UDMR va vota împotriva învestirii noului Cabinet Ponta

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, ieri, că Uniunea va vota împotriva învestirii noului Cabinet Ponta, Kelemen arătând totodată că este pentru prima dată când ceea ce s-a stabilit a fost întors în discuţii după câteva zile.

"Se formează un guvern format doar din USL, UDMR nu va face parte din Guvern. Vom intra în opoziţie constructivă şi sigur că pe parcursul lunilor şi anilor vom discuta, vom dialoga, vom analiza toate proiectele care privesc educaţia, cultura, modificarea Constituţiei, modificarea regiunilor de dezvoltare. (...) Nu am putut să trecem peste decizia luată de PNL", a declarat preşedintele UDMR.

Kelemen Hunor a fost întrebat dacă este dezamăgit de decizia privind UDMR.

"După 23 de ani se întâmplă prima dată că ceva ce am discutat acum câteva zile se reia în discuţii şi nu este un lucru foarte plăcut, dar nu sunt dezamăgit", a replicat liderul UDMR.

El a mai menţionat că reprezentarea la nivelul structurilor descentralizate, despre care a făcut vorbire Victor Ponta, este şi în prezent chiar dacă Uniunea se află în opoziţie.

Liderul UDMR a precizat că parlamentarii Uniunii nu vor vota pentru Guvernul USL în Parlament la momentul învestirii. "Dacă ar fi vorba doar de premier, cu mare plăcere, în aceste condiţii nu cred că este cazul că au oricum numărul de voturi necesare pentru învestirea Guvernului", a susţinut liderul Uniunii.

Kelemen Hunor a mai fost întrebat dacă i-au fost invocate motive plauzibile pentru care UDMR să nu facă parte din viitorul Guvern.

"Din punctul meu de vedere, nu. Din punctul meu de vedere, singurul argument raţional era şi este că, dacă am început o construcţie împreună acum 20 de ani pe care am făcut-o cu un efort uriaş din toate părţile, atunci trebuia să continuăm să mergem pe acest drum, fiindcă până la urmă echilibrul în societatea românească, reprezentarea în toate structurile a unei comunităţi de 1,4 milioane de oameni este un lucru important pentru România", a mai precizat preşedintele UDMR.

Liderul Uniunii a mai afirmat că eventuala colaborare a UDMR cu USL va avea loc în Parlament pe proiecte punctuale.

Totodată, Kelemen Hunor a afirmat că formaţiunea pe care o conduce îşi menţine decizia de a propune la revizuirea Constituţiei modificarea articolului 1 privind statul naţional.

"Nu acceptăm să dăm teste de loialitate, fiindcă suntem cetăţeni români, eu plătesc exact aşa cum plăteşte fiecare cetăţean şi colegii mei la fel contribuţiile, impozitele şi tot ceea ce înseamnă datoria unui cetăţean. Am contribuit şi eu, şi părinţii mei, şi bunicii mei, şi străbunicii mei la construcţia acestei ţări şi niciodată nu am pus în discuţie doar sintagma de stat naţional. Este o chestiune care din punctul nostru de vedere şi după 23 de ani, după 21 de ani, sau din 2003, este o chestiune valabilă. Vom susţine la amendarea Constituţiei ceea ce este de susţinut", a spus Kelemen.

"Noi facem o abordare politică şi orice om responsabil, orice om care se consideră om de stat face o abordare politică, nu o abordare de matematician, de adunare şi împărţit ştim şi noi cifrele, nu asta este problema", a mai declarat liderul UDMR.

Surse participante la prima discuţie dintre liderii USL şi UDMR desfăşurată la Palatul Parlamentului declarau, miercuri, pentru MEDIAFAX că UDMR va fi cooptată la guvernare alături de USL, urmând a se stabili dacă Uniunea va participa la nivel de ministru sau doar de secretari de stat.

Conducerea PNL a decis că nu doreşte ca UDMR să participe la guvernare, a anunţat, luni, vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, care a spus că hotărârea a fost luată în urmă cu două zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kelemen: UDMR va vota împotriva învestirii noului Cabinet Ponta.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kelemen: UDMR va vota împotriva învestirii noului Cabinet Ponta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei