Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2012 - Anul XVII, nr. 295 (5200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medic: Boala oncologică nu este una singură, ci există peste 200 de tipuri de cancer

Boala oncologică nu este una singură, ci există peste 200 de tipuri de cancer, în lume fiind diagnosticaţi anual cu această maladie 12 milioane de oameni, adică 32.000 pe zi, a anunţat, sâmbătă, la un workshop la Moeciu, conferenţiar dr. Tudor Ciuleanu, de la Institutul Oncologic Cluj.

Declaraţia a fost făcută cu ocazia unui workshop media, organizat de Roche, la Moeciu, cu prilejul aniversării a 50 de ani în oncologie ai companiei şi 20 de ani de când a intrat pe piaţa din România.

În România, incidenţa cancerului este de aproximativ 250 de cazuri la suta de mii de locuitori, numai în Capitală fiind înregistrate 5.000 de cazuri noi anual.

"În fiecare an, la nivel mondial mor opt milioane de oameni cu cancer, cam 20.000 de decese pe zi, respectiv 14 pe minut. Se estimează că până în 2030 incidenţa maladiei va fi cu 69 la sută mai mare, iar ponderea deceselor va creşte cu aproximativ 73 la sută, din cauza creşterii populaţiei planetei şi implicit a răspândirii maladiei", a adăugat Ciuleanu.

Potrivit medicului, peste 40 la sută din totalitatea cazurilor de cancer se vindecă, o condiţie fiind depistarea timpurie a bolii.

"O contribuţie importantă la creşterea ratei de supravieţuire la cinci ani în boala metastatică o constituie depistarea bolii înainte de apariţia simptomelor şi noile terapii moleculare şi tratamentele personalizate, pornind de la descifrarea codului genetic", a adăugat medicul.

El a mai spus că în radioterapie s-au făcut progrese importante, însă Romnâia este încă tributară tehnologiei.

"Doar 27 la sută dintre pacienţi ajung să facă radioterapia în momentul optim. De asemenea, este o listă cu aproximativ 30 de medicamente noi care aşteaptă să intre în sistemul de compensare. Totodată, aproape 7.000 de pacienţi ar trebui să urmeze tratament cu molecule noi, dar numai jumătate dintre ei fac acest lucru", a mai spus medicul clujean.

Costurile pentru tratamentele oncologice oscilează între 4.000 - 6.000 euro pe lună, dar pot ajunge la cazul melanomului metastatic şi la 80.000 de euro pe lună.

Potrivit medicului, primul medicament oncologic al companiei Roche a fost lansat în 1962. Pe piaţa din România, în cele două decenii de existenţă, Roche deţine un portofoliu de peste 35 de produse, toate medicamente originale, majoritatea produse de înaltă tehnologie pentru arii terapeutice precum oncologie, infecţia HIV-SIDA, hepatite virale cronice, poliartrita reumatoidă.
Conform Cegedim, Roche România avea la sfârşitul lui 2011 o cifră de afaceri de aproximativ 900 de milioane de lei , la preţ de producător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medic: Boala oncologică nu este una singură, ci există peste 200 de tipuri de cancer.
 Vizualizări articol: 572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medic: Boala oncologică nu este una singură, ci există peste 200 de tipuri de cancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei