Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 dec 2012 - Anul XVII, nr. 293 (5198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfaturi

MS recomandă populaţiei să evite frigul şi să consume alimente bogate în proteine şi fructe

Ministerul Sănătăţii (MS) recomandă populaţiei, pentru zilele geroase, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea la frig, să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume, iar cei cu probleme de sănătate să urmeze cu stricteţe sfatul medicului.

Astfel, potrivit specialiştilor, în zilele cu temperaturi extrem de scăzute, este importantă protecţia mâinilor şi a picioarelor, pentru a le feri de degerături. În cazul degerăturilor, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea unui medic.

De asemenea, MS recomandă persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi, mai ales, locurile aglomerate.

Totodată, trebuie evitat consumul de băuturi alcoolice.

În această perioadă, o atenţie specială trebuie acordată copiilor. Aceştia nu vor fi lăsaţi singuri în interiorul autovehiculelor parcate şi, de asemenea, trebuie evitate deplasările pe distanţe lungi în vehicule care nu au climatizare şi condiţii sigure de transport.

Camerele în care stau copiii, mai recomandă specialiştii, vor fi încălzite corespunzător şi nu vor fi utilizate instalaţiile improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

MS mai arată că, prin structurile sale subordonate şi prin cele ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, în colaborare cu autorităţile locale, se vor asigura măsuri de prevenire a deceselor prin hipotermie pentru persoanele fără adăpost.

Totodată, MS atenţionează direcţiile de sănătate publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti să ia toate măsurile ce se impun la nivelul unităţilor sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria şi interna un număr mai mare de pacienţi, pe perioada atenţionărilor meteo.

 

Avertizarea de ger, prelungită până sâmbătă seara

Meteorologii au prelungit avertizarea de ger şi vânt până sâmbătă seara, atenţionând că vremea va fi geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării şi vor fi temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în estul Transilvaniei.

Avertizarea emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie a intrat în vigoare joi, la ora 13.00 şi este valabilă până sâmbătă, la ora 18.00.

"Vremea va fi geroasă mai ales noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în cursul nopţii de joi spre vineri, cu precădere în nord-estul, centrul şi sudul ţării, unde minimele vor coborî frecvent sub -15 grade, până în jurul valorii de -26 de grade în estul Transilvaniei", se arată în informarea ANM.

În timpul zilei vor fi temperaturi maxime cuprinse între minus 10 şi zero grade.

Vineri, în Banat, Crişana, local în Transilvania şi la munte va fi vânt puternic, iar vineri noapte şi sâmbătă vor fi intensificări de vânt şi în Moldova. În aceste regiuni, vântul va atinge la rafală viteze de 55 - 60 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse va spulbera sau viscoli zăpada depusă în zilele precedente, potrivit ANM.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS recomandă populaţiei să evite frigul şi să consume alimente bogate în proteine şi fructe.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS recomandă populaţiei să evite frigul şi să consume alimente bogate în proteine şi fructe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RECOMANDARE trimis de
(14 dec 2012, 13:35:15
VA RECOMAND CEL MAI EFICACE ,,VACCIN''-SLANINA AFUMATA SI USTUROI,PTR CA SI ASA PANA VA SOSI NOUA TRANSA DE VACCINURI,CU TARAITA,CAMPANIA DE VACCINARE SE VA INCHEIA PE LA SFARSITUL LUI APRILIE-INCEPUTUL LUNII MAI.
CEI CE VOR PLECA PE LITORAL,LA PLAJA,VOR FI SI IMUNIZATI IMPOTRIVA GRIPEI,DOAMNE FERI DE O BRIZA MAI RACOROASA SAU DE O INGHETATA SAU UN SUC
DE LA FRIGIDER.
CUM NU FACI DIN DEAL-GRADINA SI DIN KURVA-GOSPODINA,ASA NICI DIN ,,SPECIALISTII MEDICINALI'',NU CRED CA MAI POTI FACE OAMENI.ALELUIA!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei