Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 dec 2012 - Anul XVII, nr. 290 (5195)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alegerile din România, comentate pe larg de presa rusă

Presa rusă dedică spaţii largi alegerilor parlamentare din România, prezentând rezultatele şi comentând posibilele urmări ale acestui scrutin, dominat clar de coaliţia guvernamentală de centru-stânga condusă de către premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

"Coaliţia de la guvernare a obţinut victoria la alegerile parlamentare din România", condusă de către premierul Victor Ponta şi preşedintele senatului Crin Antonescu, titrează vesti.ru, care afirmă că cel din urmă că a ieşit imediat după anunţarea primelor exit-poll-uri şi a ţinut un discurs în care l-a felicitat pe premier cu ocazia victoriei şi a menţionat că: "Nu mai este niciun dubiu: premierul României va fi Victor Ponta".

Site-ul de ştiri insistă asupra faptului că Traian Băsescu a anunţat anterior că Victor Ponta nu va fi nominalizat pentru postul de premier şi a prezentat părerea unor experţi în acest sens, care au afirmat că "prin acest anunţ preşedintele României a încercat să inducă o confuzie în rândul oponenţilor săi, care în vara aceluiaşi an au încercat să îl demită", scrie vesti.ru.

"Alegerile parlamentare din România au fost câştigate de coaliţia de la guvernare" de centru-stânga condusă de Victor Ponta, începe în aceeaşi notă rosbalt.ru. Agenţia precizează că alegerile au fost câştigate în contextul unei crize politice de durată pe care o traversează ţara, din cauza opoziţiei care a existat pe parcursul anului 2012 între liderii coaliţiei de la guvernare şi preşedinţie, marcată de dispute privind bugetul, votul de neîncredere dat cabinetului fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu sau suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Săptămânalul Argumentî i Faktî scrie în titlu că "La alegerile din România a câştigat coaliţia premierului", iar în pagina electronică şi prezintă opinia unor experţi care anunţă că "alegerile vor fi etapa finală a luptei dintre Băsescu şi Ponta".

Într-o manieră inedită, perspectivele alegerilor parlamentare din România sunt comentate de cotidianul Izvestia, care evidenţiază încă din titlu că "În România au învins susţinătorii unei absorbţii «încete» a Republicii Moldova". După ce susţine că atât la Bucureşti, cât şi la Chişinău, există forţe unioniste, evocând proiectul lui Băsescu din 2005 ca România şi Republica Moldova să se unească în cadrul Uniunii Europene şi afirmaţiile recente ale lui Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL) din Republica Moldova despre ocupaţia rusească a Transnistriei şi "dorinţa Chişinăului de a se uni cu Bucureştiul", în prezent, după aceste alegeri, "graba nu mulţumeşte conducerea României", potrivit publicaţiei.

Cu toate acestea, publicaţia îl citează pe larg pe secretarul executiv al Partidului Comuniştilor (PCRM) din Republica Moldova, Iurie Muntean, care declară că noii învingători nu se diferenţiază prea mult de radicalii de dreapta fiindcă "ei, de asemenea, sunt pentru absorbţia Republicii Moldova, numai că nu sunt atât de intruzivi pe acest subiect", spune oficialul comunist.

În continuare, cu privire la relaţiile dintre România şi Rusia, expertul transnistrean Serghei Ilicenko este convins că, din acest moment, România va efectua "o «politică occidentală» mai moderată şi fără reacţii isterice inutile la adresa Rusiei", scrie Izvestia în pagina electronică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegerile din România, comentate pe larg de presa rusă.
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alegerile din România, comentate pe larg de presa rusă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei