Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 nov 2012 - Anul XVII, nr. 281 (5186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul de buget va fi depus la Parlament până la 15 noiembrie, în loc de 15 octombrie

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va depune proiectul de buget la Guvern până la data de 1 noiembrie a fiecărui an, iar Executivul îl va înainta pentru aprobare Parlamentului până la 15 noiembrie, termen decalat faţă de 15 octombrie, aşa cum stabilesc reglementările în vigoare.

Ministerul Finanţelor va întocmi proiectele bugetelor şi ale legilor bugetare până la 1 septembrie, pe care le va trimite Guvernului pentru prima lectură până la 30 septembrie, iar varianta finală până la 1 noiembrie, aceasta luând în calcul prognozele de toamnă ale Comisiei Naţionale de Prognoză, potrivit unui proiect de modificare a Legii nr.500/2002 privind finanţele publice.

"Termenul de depunere a proiectului de buget la Parlament a fost decalat la 15 noiembrie, având în vedere că, în perioada octombrie - noiembrie, Comisia Europeană elaborează prognoza de toamnă privind previziunile de creştere pentru fiecare ţară membră. Modificarea calendarului bugetar a ţinut seama şi de integrarea strategiei fiscal bugetare ca etapă a procesului bugetar, ale cărei priorităţi şi obiective vor fi luate în consideraţie în cadrul etapei de stabilire a limitelor de cheltuieli ce vor fi prezentate Guvernului până la 31 iulie a fiecarui an, faţă de termenul de 1 mai stipulat de vechea reglementare", se arată în expunerea de motive pentru modificarea legii privind finanţele publice.

Pentru acest an s-a fãcut o derogare de la lege, care prevede depunerea proiectului de buget la Parlament până la 15 octombrie, având în vedere că urmează alegeri parlamentare pe 9 decembrie.

Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, a declarat în septembrie că bugetul pentru anul viitor va fi prezentat la 15 zile după instalarea noului guvern rezultat din alegerile programate în decembrie, derogarea faţă de termenul legal, 15 octombrie, fiind convenită cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că, potrivit calendarului gândit de USL, proiectul de buget pe 2013 va fi depus în 22 decembrie, el arătând că acesta va fi dezbătut de Parlament în luna ianuarie. Proiectul de buget va fi discutat cu partenerii financiari internaţionali şi ulterior dezbătut şi aprobat în Parlament.

"Între 10-15 ianuarie discutăm cu FMI şi Banca Mondială şi pe 15 ianuarie, dacă toate aceste lucruri sunt în regulă, Parlamentul este chemat în sesiune extraordinară numai şi numai pentru a discuta bugetul. Conform practicii care există şi în UE, ţara nu rămâne fără buget, în ianurie se alocă 1/12 din bugetul anului 2012", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de buget va fi depus la Parlament până la 15 noiembrie, în loc de 15 octombrie.
 Vizualizări articol: 479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul de buget va fi depus la Parlament până la 15 noiembrie, în loc de 15 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei