Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2012 - Anul XVII, nr. 272 (5177)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, despre declaraţiile lui Băsescu privind indexarea pensiilor în 2013: "Şi n-a plâns? "

Premierul Victor Ponta a comentat ironic, ieri, declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind indexarea pensiilor în 2013, el întrebând dacă şeful statului nu a plâns când a vorbit despre acest subiect şi solicitând să nu fie pus alături de "un om care evident minte".

"Vă rog să nu puneţi în acest context. Dacă mă puneţi alături de cel care a tăiat pensiile... Domnul preşedinte Băsescu a tăiat pensiile", a răspuns Ponta, solicitat să comenteze declaraţiile şefului statului privind indexarea pensiilor.

El a arătat că referirea lui Băsescu la indexarea pensiilor face parte din actuala campanie electorală.

Întrebat cum vede faptul că Traian Băsescu vede de luat în calcul o indexare a pensiilor în 2013, Ponta a răspuns: "Şi n-a plâns? N-a zis că n-a dormit noaptea? Nu mă puneţi lângă un om care evident minte, că nu vreau să preiau din lipsa lui de credibilitate. E campanie electorală. O să anunţe că dă şi 50 de lei în plus la pensii. A mai anunţat cineva, în decembrie 1989".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că, în opinia sa, marea prioritate pentru 2013 este menţinerea stabilităţii fiscale şi indexarea pensiilor, plecând de la această prevedere stipulată în Legea pensiilor şi de la faptul că pensiile nu au mai fost indexate de trei ani.

"Eu cred că marea prioritate pentru la anul este să menţinem stabilitatea fiscală şi să facem pasul următor în aplicarea Legii pensiilor, adică indexarea, pentru că e scrisă în mult-hulita lege, plecând de la Legea pensiilor, plecând de la realitatea că de trei ani pensiile nu au mai fost indexate, cred că ar trebui analizată posibilitatea indexării pensiilor, înainte de a vorbi de toate procesele de reduceri şi nu ştiu ce, de fiscalitate", a spus Băsescu.

El a precizat că, în opinia sa, esenţa este în stabilitate fiscală, iar partidele "care se întrec în a vinde gogoşi pe televiziuni", să vină cu oferta lor de reduceri de peste tot, dar alături de un buget despre care să se poată spune că este realist din punct de vedere al veniturilor.

"Privesc la partide şi toate vin, care cu reduceri de TVA, care cu reduceri de cote unice, care cu toate ofertele pământului. Niciunul nu aşază un buget realist, să vedem că există baza corectă de realizare a acestor reduceri de care vorbeşte toată lumea", a mai susţinut Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, despre declaraţiile lui Băsescu privind indexarea pensiilor în 2013: "Şi n-a plâns? ".
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, despre declaraţiile lui Băsescu privind indexarea pensiilor în 2013: "Şi n-a plâns? "0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei