Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 nov 2012 - Anul XVII, nr. 269 (5174)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Canabisul, heroina şi amfetaminele, cele mai capturate droguri în România

Canabisul, heroina şi amfetaminele au fost, în 2011, cele mai capturate droguri în România, cantităţile de stupefiante confiscate menţinându-se în media perioadei 2001-2010, potrivit Raportului naţional privind situaţia drogurilor, prezentat joi de Agenţia Naţională Antidrog.

Potrivit raportului, cantităţile de droguri confiscate urmează aceeaşi evoluţie sinusoidală, canabisul fiind cel mai capturat drog, urmat de heroină şi produşii de tip amfetaminic, în timp ce confiscările de opiu au scăzut constant.

"Pe întreaga perioadă 2001-2011 se menţine aceeaşi disproporţie între numărul de capturi şi cantităţile de droguri confiscate, ceea ce confirmă ipoteza conform căreia majoritatea drogurilor confiscate sunt formate din cantităţi mici provenite din combaterea traficului stradal", se arată în raport.

Tendinţa crescătoare a confiscărilor de droguri sintetice începută în anul 2009 s-a menţinut şi în 2011, când s-a înregistrat o creştere substanţială a confiscărilor de stimulenţi de tip amfetaminic, cât şi de metamfetamină.

"România continuă să se confrunte cu problematica comercializării şi consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP). În 2011, s-a constatat o scădere semnificativă a cantităţilor de SNPP confiscate, de la aproximativ 125 kg în anul 2010, la doar cinci kg în anul de referinţă. La sfârşitul anului 2011, mai funcţionau doar 13 «magazine de vise», faţă de 158 de astfel de unităţi identificate în luna martie, la momentul adoptării programului de măsuri", rezultă din raport.

Canabisul este drogul cel mai frecvent depistat în rândul conducătorilor auto în acţiunile de testare organizate de Poliţia Rutieră în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog.

Potrivit raportului, anul trecut au fost întocmite 465 de dosare penale, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a însumat 4.640.870 de lei.

Numărul cauzelor soluţionate de către DIICOT a crescut cu 21,64 la sută faţă de anul 2010, fiind cercetate 7.606 persoane, dintre care 1.058 au fost trimise în judecată.

În 2011 au fost condamnate 853 de persoane, dintre care 21 erau minori, iar 59,32 la sută dintre aceste au primit pedepse pentru infracţiuni de trafic de droguri.

Din totalul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii, 50,35 la sută au primit pedepse cu executarea, pentru 20,21 la sută executarea a fost suspendată condiţionat, iar 29,43 la sută au fost condamnate la închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării.

Specialiştii au întocmit şi un "portret" al persoanei trimise în judecată pentru infracţiuni la regimul drogurilor, aceasta fiind, de regulă, bărbat, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 54 de ani, din mediul urban, cu un nivel de pregătire mediu şi fără ocupaţie.

Raportul ANA mai arată că fenomenul traficului şi consumului ilicit de droguri rămâne concentrat în marile aglomerări urbane, cu precizarea faptului că, în ultimii ani, se înregistrează uşoare creşteri ale indicatorilor de ofertă monitorizaţi în oraşele situate în partea de nord-est a ţării - Iaşi, Suceava, Bacău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Canabisul, heroina şi amfetaminele, cele mai capturate droguri în România.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Canabisul, heroina şi amfetaminele, cele mai capturate droguri în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei