Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2012 - Anul XVII, nr. 268 (5173)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerului Justiţiei vrea să înfiinţeze un birou de statistică judiciară

Ministerului Justiţiei vrea să înfiinţeze un birou de statistică judiciară prin care să coordoneze procesul de statistică între minister, Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul Public, în cadrul cãruia vor fi angajate cinci persoane, potrivit unui proiect

Potrivit notei de fundamentare a hotărârii pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, în cadrul instituţiei funcţionează deja un compartiment de statistică în cadrul Unităţii de Management Public şi Planificare Strategică (UMPPS), care îndeplineşte atribuţiile referitoare la activitatea de statistică judiciară începând cu data de 1 ianuarie 2011.

În cadrul compartimentului de Statistică îşi desfăşoară activitatea un funcţionar public angajat pe o perioadă determinată, însă urmare a faptului că "principalii actori implicaţi în acest proces reprezentaţi de Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Ministerul Public acţionează independent, există o fragmentare a procesului de statistică judiciară cauzată de lipsa de coordonare în cadrul sistemului".

Potrivit hotărârii supusă dezbaterii publice, pentru îndeplinirea atribuţiilor privind statistica judiciară, la nivelul Ministerului Justiţiei se înfiinţează Biroul de statistică judiciară.

Tot în nota de fundamentare se arată că proiectul propune "stabilirea clară" a atribuţiilor Ministerului Justiţiei în domeniul statisticii judiciare şi alocarea a cinci posturi dintre care unul de conducere şi patru de execuţie pentru consolidarea actualului birou de statistică judiciară, prin posibilitatea ocupării acestor posturi de statisticieni.

Cheltuielile estimate pentru plata celor cinci angajaţi sunt de aproximativ 559.000 de lei pe an, funcţionarea biroului de statistică judiciară "urmând să fie efectivă de la momentul alocării resurselor".

"Prin transformarea Compartimentului de statistică în Birou de statistică judiciară, corelată cu alocarea efectivă a resurselor necesare, se urmăreşte dezvoltarea activităţilor derulate în prezent în domeniul statisticii judiciare la nivelul Ministerului Justiţiei şi crearea unei interfeţe prin care să se asigure o coordonare unitară a sistemului de statistică judiciară", se mai arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerului Justiţiei vrea să înfiinţeze un birou de statistică judiciară.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerului Justiţiei vrea să înfiinţeze un birou de statistică judiciară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei