Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2012 - Anul XVII, nr. 267 (5172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Andronescu premiază la Guvern 138 de elevi, câştigătorii olipiadelor şcolare

Ministrul Educaţiei premiază, astăzi, 138 de elevi care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare din anul şcolar 2011-2012, pe cei 168 de profesori care i-au pregătit şi pe cele 74 de şcoli din care provin laureaţii, valoarea premiilor fiind de peste două milioane de lei.

Fondul total de premiere alocat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) este de 2.001.045 de lei, festivitatea de înmânare a premiilor are loc astăzi, la Palatul Victoria.
Premiile vor fi acordate unui număr de 138 de elevi care au obţinut 155 de distincţii, dintre care 42 de medalii de aur şi premiul I, 45 de medalii de argint şi premiul II, 29 de medalii de bronz şi premiul III, respectiv 39 de menţiuni la olimpiadele internaţionale sau regionale (juniori şi seniori) de matematică, biologie, filosofie, geografie, chimie, fizică, informatică, astronomie, astrofizică etc.. De asemenea, vor fi premiaţi şi cei 168 de profesori care i-au pregătit, precum şi cele 74 de şcoli din care provin laureaţii.

Potrivit MECTS, cuantumurile premiilor acordate în 2012 medaliaţilor la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline au fost indexate în raport cu rata inflaţiei. Astfel, noile cuantumuri pentru premianţii la olimpiade internaţionale sunt: 12.180 lei - medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.430 lei - medalie de aur/ premiul I, 8.080 lei - medalie de argint/premiul II, 5.770 lei - medalie de bronz/premiul III şi 3.940 lei - menţiune.

Valorile noilor premii acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie "D.I. Mendeleev") sunt: 4.310 lei - medalie de aur/premiul I, 3.670 lei - medalie de argint/premiul II, 2.860 lei - medalie de bronz/premiul III şi 2.480 lei - menţiune.

Pentru profesorul/ profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor. De asemenea, pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. sumele primite de unitatea de învăţământ fiind utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Andronescu premiază la Guvern 138 de elevi, câştigătorii olipiadelor şcolare.
 Vizualizări articol: 594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Andronescu premiază la Guvern 138 de elevi, câştigătorii olipiadelor şcolare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei