Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2012 - Anul XVII, nr. 260 (5165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect: Tratamente medicale gratuite pe bază de reciprocitate pentru militarii americani şi români

Cadrele militare ale forţelor armate ale SUA şi MApN din România, precum şi familiile acestora, ar putea beneficia gratuit de tratament medical cu spitalizare şi alte tratamente medicale, pe bază de reciprocitate, potrivit unui proiect de acord între cele două părţi, în dezbatere pe site-ul MApN.

Documentul stabileşte o înţelegere între părţi, în temeiul căreia tratamentul medical cu spitalizare şi alte tratamente medicale pot fi puse la dispoziţie pe bază de reciprocitate cadrelor militare si dependenţilor lor în instituţiile medico-militare aparţinând forţelor armate ale Statelor Unite ale Americii şi Ministerului Apărării Naţionale din România.

Acest tip de asistenţă medicală care poate fi asigurată la instituţiile medico-militare de pe teritoriul fiecărei părţi este gratuită.

Cheltuielile vor fi în limita bugetului anual aprobat al Ministerului Apărării Naţionale, se arată în proiect.

Cadrul juridic în domeniul asistenţei medicale între Ministerul Apărării Naţionale si Departamentul Apărării Statelor Unite ale Americii a fost asigurat vreme de peste un deceniu de o Înţelegere la nivel departamental semnată în 1994 la Bucureşti şi în 1995 la Washington.

Înţelegerea între Ministerul Apărării Naţionale al României şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii privind asistenţa medicală pentru militari şi membrii de familie a fost prelungită în anii 1998, 2001, 2004 si a ieşit din vigoare pe data de 25.04.2007.

După anul 2007 nu a mai fost posibilă realizarea unei baze juridice de acordare a asistenţei medicale, partea americană insistând pentru intrarea în vigoare a unui nou proiect de acord bilateral în domeniu, de la data semnării. În conformitate cu punctul de vedere al Ministerului Afacerilor Externe, exprimat în baza dispoziţiilor relevante ale Legii nr. 590/2003 privind tratatele, proiectul de acord primit de la partenerul extern a avut natură juridică a unui tratat internaţional.

Întrucât potrivit prevederilor Legii nr. 590/2003, ca regulă generală, tratatele la nivel departamental intră în vigoare la data ultimei notificări prin care se comunică celeilalte părţi îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea în vigoare, Acordul nu a putut fi convenit.

În luna ianuarie 2012, partenerul extern a agreat ca intrarea în vigoare a documentului să aibă loc la data primirii de către partea americană a notificării scrise a părţii române referitoare la îndeplinirea procedurilor legale interne privind intrarea în vigoare a Acordului.

Această acceptare a creat premisele necesare convenirii si semnării "Acordului între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii privind asistenţa medicală pentru membrii forţelor armate şi dependenţii lor".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect: Tratamente medicale gratuite pe bază de reciprocitate pentru militarii americani şi români.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect: Tratamente medicale gratuite pe bază de reciprocitate pentru militarii americani şi români0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei