Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2012 - Anul XVII, nr. 256 (5161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul de la Roma anunţă după întâlnirea Ponta-Monti că doreşte un calendar clar pe tema Schengen

Italia susţine eforturile României pentru admiterea în Spaţiul Schengen şi doreşte stabilirea unui termen clar pentru aderare, anunţă Guvernul de la Roma după întrevederea pe care premierul Victor Ponta a avut-o la Roma cu omologul său italian, Mario Monti.

"Premierul Mario Monti îşi doreşte să fie stabilită o perspectivă clară de aderare, conform deciziilor luate la Consiliul European desfăşurat în martie", se arată într-un comunicat al Guvernului italian citat de pagina online a agenţiei AGI.

"Întrevederea a fost o ocazie de confirmare a stării excelente a relaţiilor dintre Italia şi România, atât pe plan bileteral, cât şi în context european şi internaţional. Premierul Monti şi Victor Ponta au evaluat dinamismul relaţiilor economice italiano-române, stabilind că există potenţialul dezvoltării în continuare a relaţiilor bilaterale. Cei doi premieri au avut un schimb de idei privind politicile adoptate de cele două guverne pentru garantarea stabilităţii macroeconomice şi promovarea creşterii economice", continuă comunicatul Guvernului italian.

"În privinţa tematicilor europene, premierul Monti şi Victor Ponta au examinat rezultatele Consiliului European desfăşurat pe 18 şi 19 octombrie, din perspectiva garantării zonei euro şi Uniunii Europene în general stabilitatea necesară depăşirii actualelor dificultăţi. Au fost luate în considerare şi perspectivele negocierilor privind bugetul plurianual al UE. Premierul Monti şi-a exprimat speranţa că România va aplica rapid recomandările formulate de Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, instrument conceput pentru înregistrarea de progrese în materie de reformă judiciară, combatere a corupţiei şi criminalităţii organizate", precizează Guvernul italian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul de la Roma anunţă după întâlnirea Ponta-Monti că doreşte un calendar clar pe tema Schengen.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul de la Roma anunţă după întâlnirea Ponta-Monti că doreşte un calendar clar pe tema Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei