Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 oct 2012 - Anul XVII, nr. 255 (5160)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Trebuie să avem un Bacalaureat adaptat mai bine la realitate; Băsescu nu mai dă Bac-ul

Premierul Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei să prezinte Guvernului, săptămâna viitoare, o informare privind Bacalaureatul din 2013, arătând că este important ca noul sistem să fie prezentat din timp şi explicând că preşedintele Traian Băsescu, care nu doreşte noul sistem, nu mai susţine Bac-ul.

"O să vă rog pentru săptămâna viitoare să ne informaţi ce se întâmplă cu pregătirea pentru Bac-ul de anul viitor. Vreau să ştie toţi copiii şi toţi părinţii din timp care va fi sistemul de la anul viitor. Nu vrea domnul preşedinte, asta e, dânsul nu mai dă Bacalaureatul, noi trebuie să ne gândim la cei care au de dat Bacalaureatul la anul şi e foarte important să avem un sistem corect, dar mult mai adaptat la realităţi", a spus Ponta ministrului de resort, Ecaterina Andronescu, la începutul şedinţei de marţi a Guvernului, în prezenţa presei.

Ministrul a precizat că săptămâna viitoare va prezenta o ordonanţă de urgenţă pe această temă.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, în sensul eliminării dispoziţiilor prin care se reglementează bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Preşedintele afirmă că pentru competitivitatea educaţională a României este nevoie de stabilitate şi predictibilitate în arhitectura sistemului educaţional şi, concomitent, de intervenţie pe proces educaţional - calitatea cadrelor didactice, relaţia cu angajatorii - şi pe conţinuturi - programa şcolară, practica.

Potrivit şefului statului, având în vedere dispoziţiile Legii educaţiei naţionale, noua lege nu este oportună întrucât introducerea intempestivă şi fără fundamentare a unui nou tip de bacalaureat, cel profesional, este de natură să afecteze coerenţa sistemului de educaţie.

Premierul Victor Ponta i-a cerut însă ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să susţină în continuare în Parlament adoptarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu "îşi mai doreşte din când în când să fie prim-ministru".

În urmă cu două săptămâni, deputaţii din Comisia de învăţământ au decis menţinerea bacalaureatului profesional prin Ordonanţa de Urgenţă 73/2010, respingând astfel cererea de reexaminare adresată Parlamentului de preşedintele Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Trebuie să avem un Bacalaureat adaptat mai bine la realitate; Băsescu nu mai dă Bac-ul.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Trebuie să avem un Bacalaureat adaptat mai bine la realitate; Băsescu nu mai dă Bac-ul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei