Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 oct 2012 - Anul XVII, nr. 250 (5155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Garda de Mediu a aplicat amenzi de peste 1,8 milioane de lei, între 1 şi 15 octombrie

Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat amenzi în valoare totală de 1.815.430 de lei unor societăţi printre care Envisan, Continental Anvelope şi OMV Petrom şi a dispus sistarea activităţii a nouă agenţi economici, în urma unor controale efectuate între 1 şi 15 octombrie.

În perioada respectivă, Garda Naţională de Mediu a efectuat, la nivelul comisariatelor judeţene, un număr total de 2.821 de inspecţii în domeniul controlului poluării, respectiv în domeniul habitatelor naturale, biodiversităţii şi ariilor protejate, informează un comunicat al instituţiei.

Ca urmare a neconformităţilor constatate, au fost aplicate 181 de sancţiuni, dintre care 61 de avertismente şi 120 de amenzi, în valoare totală de 1.815.430 de lei. Totodată, comisarii GNM au dispus sistarea activităţii a nouă agenţi economici, iar în trei cazuri s-a propus suspendarea acordului sau autorizaţiei de mediu. De asemenea, au existat trei situaţii în care au fost formulate sesizări penale la autorităţile în drept.

În domeniul controlului poluării, au fost efectuate 2.104 controale şi au fost aplicate 85 de amenzi, în valoare de 1.469.450 de lei. Printre societăţile amendate se numără contractorul belgian specializat în protecţia mediului Envisan sucursala Piteşti, cu 100.000 de lei, în cazul său propunându-se şi suspendarea autorizaţiei integrate de mediu, pentru nerespectare condiţiilor acesteia, OMV Petrom, Parc 948 Runcu, judeţul Prahova, cu 40.000 de lei, pentru eliminarea deşeuri în afara spaţiilor autorizate, Continental Anvelope (Continental Automative Products SRL) Timişoara, pentru nerespectarea măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, şi Rewe România Bacău (operatorul magazinelor Billa şi Penny Market), cu 60.000 de lei, pentru că nu a realizat la termen măsurile dispuse în actele de control anterioare.

Printre firmele a căror activitate a fost sistată se numără Florea Grup SRL şi Lorelei SRL, din Alba, care au fost şi amendate cu câte 50.000 de lei, pentru că exploatau agregate minerale fără a deţine autorizaţie de mediu.

În domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate, au fost efectuate 717 inspecţii şi dispuse 35 de amenzi de 345.980 de lei, din care 100.000 de lei pentru societatea agricolă Delp Prod Com din Călăraşi, pentru că nu a realizat măsurile dispuse în actul de inspecţie anterior.

De asemenea, Garda de Mediu a propus suspendarea acordului şi mediu al Mobil Den Steel SRL din Curtea de Argeş, responsabilă de microhidrocentrale de pe râul Capra, care a fost şi amendată cu 40.000 de lei, pentru nerespectarea acordului de mediu.

În aceeaşi perioadă, comisarii Gărzii de Mediu au mai constatat 11 cazuri de poluare accidentală, pentru care au dat amenzi de 19.000 de lei.

De la începutul anului şi până în 15 octombrie, au fost efectuate 38.201 în domeniul controlului poluării şi 14.302 în domeniul habitatelor naturale, biodiversităţii şi ariilor protejate, fiind aplicate 2.275 de amenzi, în valoare totală de 31.816.790 de lei.

Tot în urma acestor inspecţii, s-a dispus sistarea activităţii în 99 de cazuri şi s-a dat o decizie de încetare a activităţii. Totodată, Garda de Mediu a făcut 48 de sesizări penale şi a propus suspendarea acordului sau autorizaţiei de mediu în 12 cazuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Garda de Mediu a aplicat amenzi de peste 1,8 milioane de lei, între 1 şi 15 octombrie.
 Vizualizări articol: 419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Garda de Mediu a aplicat amenzi de peste 1,8 milioane de lei, între 1 şi 15 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei