Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2012 - Anul XVII, nr. 244 (5149)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cartel Alfa: Aproape jumătate dintre angajaţii români se află sub pragul sărăciei

Aproximativ două milioane de lucrători români, dintre cei 4,3 milioane înregistraţi oficial, se află sub pragul sărăciei, România fiind a doua cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, arată Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa", cu ocazia Zilei de Luptă Împotriva Sărăciei.

Data de 17 octombrie este marcată pe plan internaţional ca Ziua de Luptă Împotriva Sărăciei, a precizat Cartel Alfa, arătând în acest context că veniturile unor categorii sociale din România sunt sub pragul minimului necesar pentru asigurarea condiţiilor minime de subzistenţă.

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" cere creşterea valorii salariului minim garantat în plată de la 1 ianuarie 2013 la cel puţin 850 lei.

"Acesta ar fi un prim pas absolut necesar care ar însemna o minimă echilibrare a veniturilor, dar şi demonstraţia respectului pentru muncă şi faţă de cei care muncesc. Trebuie eliminate politica de tip comunist care îi ţine pe lucrători sub pragul minim de sărăcie, făcându-l dependent de ajutorul social al statului. Creşterea salariului minim face posibilă reducerea cheltuielilor sociale ale bugetului de stat, un alt beneficiu fiind premiza reducerii costurilor angajatorului pentru fiecare lucrător. În România există circa 2.000.000 de lucrători care se află sub pragul de sărăcie, din cei 4.300.000 de lucrători înregistraţi oficial", se arată într-un comunicat de presă al confederaţiei sindicale remis agenţiei MEDIAFAX.

"Cartel Alfa" a precizat că a pledat şi pledează pentru o viaţă decentă, pentru respectarea dreptului fundamental la muncă şi, implicit, pentru ca fiecare om care munceşte să-şi poată asigura traiul din munca decentă şi din veniturile sale.

Potrivit sursei citate, în ultimi ani politica guvernelor anterioare a fost "axată aberant" pe reducerea veniturilor, iar în paralel a fost modificată legislaţia din domeniul muncii, măsuri care nu au făcut decât să crească dramatic gradul de sărăcie a populaţiei.

CNS "Cartel Alfa" cere modificarea imediată, prin Ordonanţă de Urgenţă, a prevederilor Legii Dialogului Social, aceasta fiind un demers care ar stopa eficient pauperizarea populaţiei şi a celor care muncesc.

"Ziua de Luptă Împotriva Sărăciei nu are voie să treacă neobservată de actualul Guvern al României, în condiţiile în care sărăcia este o problemă majoră în România, iar instrumentele pentru reducerea sărăciei celor ce muncesc şi a populaţiei, în general, stau în mâna Guvernului", se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartel Alfa: Aproape jumătate dintre angajaţii români se află sub pragul sărăciei.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cartel Alfa: Aproape jumătate dintre angajaţii români se află sub pragul sărăciei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei