Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 oct 2012 - Anul XVII, nr. 242 (5147)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va da bani la rectificarea bugetară pentru spitale, pensii şi administraţiile publice

Guvernul va aloca la rectificarea bugetară sume suplimentare pentru spitale, indemnizaţii pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi, plata arieratelor către firme şi a pensiilor recalculate, banii provenind din taxele pe licenţele telecom şi redistribuirea de la unele poziţii bugetare.

Ultima rectificară bugetară a fost efectuată de Guvern în 23 august, iar atunci Cabinetul Ponta a alocat 500 de milioane de lei pentru plata arieratelor către firme şi 100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii, încă 100 de milioane lei fiind daţi pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.

Guvernul va aloca la rectificarea de la sfârşitul lunii octombrie sume suplimentare la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate pentru finanţarea spitalelor, pe fondul creşterii numărului de bolnavi în acest an faţă de cel estimat iniţial, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Totodată, se vor da bani în plus pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali şi a indemnizaţiilor persoanelor cu handicap grav, ca urmare a nerealizării veniturilor proprii de către autorităţile administraţiei publice locale.

"Ca urmare a analizării situaţiilor primite în lunile septembrie şi octombrie de la autorităţile locale cu privire la numărul persoanelor cu dizabilităţi şi a asistenţilor personali, a reieşit faptul că sumele alocate cu această destinaţie nu acoperă necesarul pentru finanţarea acestor cheltuieli până la finele anului 2012", se spune în comunicat.

Guvernul va suplimenta sumele pentru autorităţile locale, în scopul diminuării în continuare a arieratelor înregistrate. Acesta va asigura, de asemenea, plata unor drepturi de pensii, până la sfârşitul anului, în urma revizuirii pensiilor celor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Banii care se vor aloca, proveniţi din veniturile suplimentare, nu vor conduce la creşterea deficitului bugetar de 2,2% din PIB, convenit cu instituţiile financiare internaţionale, precizează MFP în comunicat.

 

Ponta: Realocăm 1,3 miliarde de lei pentru funcţionarea statului

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că realocarea de fonduri pentru funcţionarea în continuare a statului este în sumă de 1,3 miliarde lei, el criticând guvernarea PDL pentru faptul că nu a alocat resurse financiare şi pentru sfârşitul acestui an.

"Am găsit bani pentru că avem venituri suplimentare şi pentru că realocăm din altă parte. Cei de la PDL închideau România la 1 noiembrie", a spus Ponta.

El a precizat că rectificarea bugetară din vară a avut ca obiect acoperirea sumelor necesare pentru a da înapoi banii luaţi ilegal de Guvernul Boc de la pensionari, în timp ce acum ministerul de Finanţe a cumulat restanţele.

"Acum Ministerul de Finanţe a strâns toate restanţele pe care - în special Ministerul Sănătăţii - dar vorbim de persoanele cu dizabilităţi, autorităţile locale care trebuie să plătească însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi, CNADR, acolo unde PDL şi-a tot dat contracte şi a uitat să le plătească. Asigurăm funcţionarea statului", a spus Ponta.

El a precizat că suma realocată este în valoarea de 1,3 miliarde de lei.

Premierul Victor Ponta a afirmat că prioritatea actuală a Guvernului este identificarea fondurilor pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor, deoarece construcţia bugetară nu prevede nici o resursă pentru ultimele 45 de zile ale anului.

 

Veniturile suplimentare, realizate prin vânzarea licenţelor de telefonie mobilă

Veniturile suplimentare, de 900 milioane lei, sunt realizate prin vânzarea licenţelor de telefonie mobilă şi prin redistribuire de la unele poziţii bugetare la care s-au înregistrat economii, fără afectarea funcţionării instituţiilor publice respective şi cu respectarea principiului eficienţei alocărilor bugetare, se menţionează în comunicatul Finanţelor.

Operatorii de telefonie mobilă vor plăti 682,14 milioane de euro pentru licenţele telecom, în două tranşe, respectiv 204,14 milioane euro până la 30 noiembrie şi 477,99 milioane euro până la 30 iunie 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va da bani la rectificarea bugetară pentru spitale, pensii şi administraţiile publice.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va da bani la rectificarea bugetară pentru spitale, pensii şi administraţiile publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei