Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2012 - Anul XVII, nr. 238 (5143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Municipalităţile cu centrale pe gaz vor încheia contracte cu plata în avans către furnizori

Municipalităţile cu centrale termice de încălzire a populaţiei care utilizează gazul drept combustibil au fost mandatate de Guvern să achite plăţi în avans către furnizori, astfel încât contractele de furnizare a gazului pentru perioada de iarnă să fie încheiate cel târziu la finele lunii octombrie.

Mandatul pentru încheierea contractelor cu plata în avans a fost acordat în şedinţa de ieri a Guvernului, prin ordonanţă de urgenţă.

Centralele de energie termică (CET) vor avea şi posibilitatea de a acumula stocuri de gaze.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a precizat că totalul costului pentru asigurarea de păcură, cărbune, motorină şi gaze pentru perioada de iarnă este de 71 milioane lei, din care Guvernul poate asigura 63-67 milioane lei.

Într-un comunicat transmis de Guvern se arată că ordonanța de urgență introduce posibilitatea ca sumele alocate de la bugetele locale pentru compensarea diferenței de preț a energiei termice, reprezentând sprijinul pentru populație, să se poată acorda în avans de către ordonatorii principali de credite producătorilor sau furnizorilor de energie termică în vederea achitării, de asemenea în avans, a consumului de gaze naturale.

În opinia Guvernului, avantajul acordării de sume în avans se va reflecta în reducerea costurilor înregistrate de operator, reducerea prețului de facturare a energiei termice pentru populație și a subvenției acordate de la bugetul local. De asemenea, prin achitarea în avans a gazelor naturale se creează premisele eliminării blocajelor financiare în relația producător energie termică-furnizor gaze naturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipalităţile cu centrale pe gaz vor încheia contracte cu plata în avans către furnizori.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Municipalităţile cu centrale pe gaz vor încheia contracte cu plata în avans către furnizori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei