Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 oct 2012 - Anul XVII, nr. 230 (5135)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu sacii

Diaconescu a venit cu bani la Ministerul Economiei; maşina nu a fost lăsată să intre în parcare

 

Dan Diaconescu a venit aseară la Ministerul Economiei cu o maşină cu banii pentru salariile angajaţilor Oltchim, însă jandarmii care asigură paza instituţiei nu i-au permis accesul autovehiculului în parcare.

Diaconescu s-a aflat într-o maşină a unei firme de transport valori, care a oprit în mijlocul Bulevardului Victoriei, întrucât jandarmii care asigură paza Ministerului Economiei nu i-au permis accesul în parcare.

El a venit cu banii de la o agenţie bancară.

Diaconescu a fost întâmpinat de un cetăţean care i-a spus: "Circarule, nu te-ai săturat să faci circ? Vrei să fii preşedinte, circarule?".

În spatele maşinii în care se afla Diaconescu s-a format pentru scurt timp un ambuteiaj.

Dan Diaconescu a ieşit din maşina de transport valori şi a spus că speră să se găsească o soluţie astfel încât banii pe care i-a adus să fie transferaţi în conturile Oltchim pentru plata salariilor angajaţilor.

 

Lider sindical: Dacă Diaconescu vrea să sprijine salariaţii să o facă legal, nu cu sacii de bani

Liderul sindicaliştilor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Corneliu Cernev, spune că dacă Dan Diaconescu vrea să-i sprijine pe salariaţi să o facă legal, să facă o donaţie prin conducerea societăţii, banii să intre în conturile combinatului, iar ulterior pe cardurile oamenilor.

"Eu sunt sceptic în privinţa acestei probleme a aducerii banilor cu sacii. Dacă domnul Diaconescu (n.r. - Dan Diaconescu) doreşte să sprijine salariaţii, să o facă legal, să facă o donaţie prin conducerea societăţii, banii să intre în conturile combinatului şi ulterior pe cardurile oamenilor. Să nu vină cu sacii de bani la Râmnicu Vâlcea", a declarat Corneliu Cernev, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul sindical s-a întrebat ce se va întâmpla apoi, admiţând că Diaconescu ar achita cele 45 de milioane de euro pentru activele combinatului.

"Să zicem că ar achita cele 45 de milioane de euro pentru activele combinatului Diaconescu. Dar apoi ce se întâmplă? Datoria de la Electrica nu a fost cumpărată, şi nici cea de la AVAS. Mâine respectivii debitori ar bate la uşa noului acţionar şi ar cere plata datoriilor altfel ar solicita intrarea în insolvenţă a combinatului. Mulţi dintre noi avem încredere în oferta lui Dan Diaconescu. Trebuia ca Oltchim să fie dorit de un investitor care să poată achita şi creanţele şi să aibă soluţii financiare şi pentru Arpechim. Ne e teamă de un mare eşec. Mai mulţi protestatari au înaintat şi o variantă ca statul să preia în întregime combinatul, rafinăria şi Oil Terminal, să fie un concern de stat după sistemul Renault sau CEZ. E o idee pentru negocierile cu cei de la FMI pentru o formulă de acest gen, prin crearea unui concern de stat condus pe principiile managementului privat. O repornire la capacitate maxima a Oltchim ar necesita o investiţie de aproape un miliard de euro, bani pe care îi poate aloca fie un gigant din industria mondială, fie statul", a mai spus Cernev.

La rândul său, o angajată a Oltchim a declarat că salariaţii combinatului nu sunt sinistraţi şi nu doresc "pomeni" şi "sacoşe" de la Dan Diaconescu.

"Mâine (n.r. - marţi) vom avea adunarea generală şi vom încerca revocarea din funcţie a actualei conduceri a sindicatului. Nu vrem pomeni şi sacoşe de la Dan Diaconescu, nu suntem sinistraţi. Noi am mai avut două luni de întârziere a salariaţilor, în ochii noştri Dan Diaconescu a decăzut. Să nu se joace cu noi, noi vrem să muncim cu demnitate, pe noi nu ne interesează luptele dintre Ponta şi Diaconescu. Dacă vrea să se lupte cu Ponta, Diaconescu să intre într-un ring şi să se bată, aici e chimie, e treabă serioasă, nu dorim să ne umilească" a declarat jurnaliştilor o angajată a combinatului.

 

Chiţoiu: Nu încheiem contractul cu Diaconescu, nu a dovedit că are banii pentru Oltchim

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, spune ministrul Economiei.

"Adjudecatarul acţiunilor nu a putut aduce dovezi că are banii pe care s-a angajat să îi plătească. În aceste condiţii, nu mai avea sens să continuăm. Termenul pentru semnarea contractul a expirat astăzi (luni - n.r.)", a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Chiţoiu a adăugat că acordul de privatizare nu a fost încheiat pentru că nu a fost selectat nici un câştigător pentru pachetul de acţiuni, dar nici pentru creanţele deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Electrica la Oltchim, în valoare cumulată de 400 milioane de euro.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), organismul prin care s-a derulat privatizarea Oltchim, i-a cerut lui Diaconescu să prezinte o dovadă că dispune de cele 45 milioane euro pe care s-a angajat să le plătească pentru acţiuni.

 

Ponta: Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru Oltchim şi de eşecul privatizării

Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim (OLT) şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesarul ca circul din ultimele zece zile să înceteze, a declarat premierul Victor Ponta.

El a arătat că Dan Diaconescu nu a avut şi nu are capacitatea şi dorinţa de a participa efectiv la privatizare, având doar interese politice şi de imagine, în detrimentul intereselor angajaţilor şi ale statului, şi a acuzat din nou fostele guverne de faptul că au girat situaţia economică dificilă a combinatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diaconescu a venit cu bani la Ministerul Economiei; maşina nu a fost lăsată să intre în parcare.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diaconescu a venit cu bani la Ministerul Economiei; maşina nu a fost lăsată să intre în parcare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei