Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 sep 2012 - Anul XVII, nr. 228 (5133)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un proiect din România, premiat la prima ediţie a Premiilor Etichetei Lingvistice Europene

Cinci proiecte ale unor echipe din România, Belgia, Italia, Lituania şi Norvegia, care promovează predarea şi învăţarea limbilor străine, au fost premiate, joi, în cadrul primei ediţii a Premiilor Etichetei Lingvistice Europene, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Premiile au fost decernate reprezentanţilor proiectelor câştigătoare de către Androulla Vassiliou, comisar european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, în cadrul conferinţei intitulate "Multilingvismul în Europa", desfăşurată la Limassol, în Cipru. Acesta este unul dintre cele aproape 500 de evenimente organizate în Europa pentru a marca Ziua Europeană a Limbilor (26 septembrie).

Cele 32 de ţări participante la Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii al Uniunii Europene - 27 de state membre, 4 ţări din Spaţiul Economic European (SEE)/ Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (AELS) şi Turcia - au fost invitate să nominalizeze pentru aceste premii cele mai bune proiecte naţionale de învăţare a limbilor străine.

Un juriu format din specialişti şi prezidat de Miguel Angel Martinez, vicepreşedinte al Parlamentului European, a ales apoi cele mai bune cinci proiecte, criteriile urmărite fiind dimensiunea europeană şi impactul la nivelul îmbunătăţirii competenţelor lingvistice ale grupului-ţintă.

"Doresc să-i felicit călduros pe câştigători, dar şi pe autorii tuturor proiectelor excelente care au fost nominalizate. Juriul a avut o sarcină dificilă, deoarece calitatea proiectelor depuse a fost foarte ridicată. Eticheta Lingvistică Europeană scoate la iveală numeroase iniţiative minunate, care le oferă tuturor, indiferent de vârstă, ocazia de a învăţa limbi străine şi de a intra în contact cu diferite culturi. În ultimii zece ani, acestei iniţiative i s-au alăturat peste 1.500 de proiecte, semn că Eticheta Lingvistică Europeană a contribuit în mare măsură la dezvoltarea multilingvismului", a declarat Androulla Vassiliou, comisar european pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret.

România s-a numărat printre câştigători datorită proiectului "EuroIntegrELP", care acoperă 14 limbi europene şi implică aproape toate sectoarele de învăţământ. Grupul său ţintă este vast, incluzând elevi, profesori, angajaţi şi şomeri, se spune în comunicat.

Cursurile de limbi "EuroCatering", dedicate stagiarilor, studenţilor şi angajaţilor din domeniul hotelier şi al serviciilor de catering, au plasat şi Belgia printre câştigători. Acest proiect îşi propune să îi ajute pe belgienii din comunităţile franceză şi flamandă să-şi dezvolte competenţele orale în şapte limbi europene - engleză, franceză, spaniolă, olandeză, norvegiană, slovacă şi galiciană. Proiectul corelează competenţele lingvistice şi nevoile profesionale şi este sprijinit de programul pentru educaţie şi formare profesională Leonardo Da Vinci al Comisiei. Obiectivul său este ca, anul acesta, proiectul să fie extins şi la alte limbi din Europa.

"CMC_E Comunicarea în contexte multilingve şi întreprinderile" a fost proiectul câştigător al Italiei. Acoperind şase limbi europene - engleza, spaniola, italiana, polona, portugheza şi slovaca-, proiectul are ca scop dezvoltarea unor competenţe lingvistice înalte în context profesional. Proiectul a avut un impact extins în Europa, datorită cooperării dintre universităţile şi întreprinderile europene.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un proiect din România, premiat la prima ediţie a Premiilor Etichetei Lingvistice Europene.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un proiect din România, premiat la prima ediţie a Premiilor Etichetei Lingvistice Europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei