Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2012 - Anul XVII, nr. 223 (5128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gabriela Firea s-a înscris în PSD

Fostul realizator TV Gabriela Firea a intrat în PSD, a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, liderul social-democrat Robert Negoiţă. Anunţul a fost făcut, în prezenţa Gabrielei Firea, la o conferinţă de presă la sediul PSD la care au fost prezenţi Robert Negoiţă, Rovana Plumb şi Ecaterina Andronescu.

Potrivit lui Negoiţă, intrarea lui Firea în PSD este un câştig pentru formaţiune.

Ecaterina Andronescu şi Rovana Plumb au declarat, la rândul lor, că salută intrarea în partid a vedetei TV.

Firea a argumentat că a ales să intre în politică, convinsă de Robert Negoiţă, deoarece are vârsta de 40 de ani şi a atins "maximul în presă" după 22 de ani de muncă în domeniu.

"Am vrut la 40 de ani să pornesc de la zero în domeniul în care aş putea să realizez câte ceva, alături de colegii mei, având experienţa de lucru cu oamenii", a spus Firea.

Întrebată de ce a optat pentru PSD şi nu pentru PC, având în vedere faptul că a lucrat o perioadă îndelungată la trustul Intact, Firea s-a declarat o adeptă a social-democraţiei.

"Nu voi uita niciodată, chiar dacă am acum un statut financiar liniştitor (...), nu pot să uit că provin dintr-o familie cu patru copii, că am avut greutăţi, nu ne-a lipsit iubirea, dar am avut alte lipsuri, multe la un moment dat", a spus Firea, adăugând că era firească opţiunea pentru un partid care vizează protecţia socială.

Ea a menţionat ar putea ajuta PSD cu experienţa sa în domenii cum sunt relaţia cu presa, în privinţa IMM-urilor, a problemelor comunităţilor locale.

Gabriela Firea, soţia social-democratului Florin Pandele, primarul oraşului Voluntari, ea arătând că şi acesta a încurajat-o să intre în PSD, dându-i şi unele sfaturi. "Mi-a spus că e un domeniu foarte greu, să nu merg ca la plimbare, că trebuie să mă pregătesc, să mă documentez şi, mai ales, să nu mă supăr niciodată atunci când sunt atacată. Critica vine la pachet cu lucrurile frumoase", a spus Firea.

Întrebată care sunt modelele sale în politică, Firea i-a indicat pe liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu, deoarece a admirat răspunsurile pe care aceştia i le dădeau când erau invitaţi în emisiunile ei, însă şi pe Adrian Năstase.

"Este un politician extraordinar, dincolo de ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Nu cred că îi neagă cineva calităţile, a condus un guvern care rămâne guvernul cel mai bun pe care l-a avut România în ultimii ani", a spus Firea.

Realizatorul TV a declarat, răspunzând unei întrebări, că va intra în competiţia pentru Parlament din această iarnă, în condiţiile în care va răspunde criteriilor partidului pentru acest lucru.

"Dacă răspund criteriilor partidului, voi intra şi în competiţia pentru Parlament, (...) aşa bătăioasă cum sunt", a declarat Firea, răspunzând unei întrebări pe această temă.

La rândul său, liderul PSD Robert Negoiţă a precizat că Firea corespunde criteriilor partidului.

Întrebată dacă ar dori să candideze în colegiul Ilfov, din care face parte şi oraşul Voluntari, în care este primar soţul său, Gabriela Firea a răspuns că i-ar fi mai uşor în acest colegiu.

"Normal că mi-ar fi mai uşor să candidez în colegiul în care se află şi oraşul Voluntari, pentru că simplul motiv că soţul meu este primar de patru mandate şi a fost ales cu 90% în anii anteriori şi cu 80% acum. Lumea îl apreciază pentru că transformat Voluntariul dintr-o comună într-un oraş (...) Răspunsul este da, aşadar, însă nu există colegii care să conţină doar Voluntari. (...) Pentru un mandat de senator sunt 20 de localităţi, pentru deputat sunt 10 localităţi, aşa că Voluntari va fi o picătură într-un ocean de probleme şi de încercări", a spus Firea.

Pe de altă parte, ea a ţinut să sublinieze că nu doreşte să se considere că doreşte să înceapă politica "de sus".

"Nu vreau să considere cineva că eu vreau să încep politica de acolo de unde am lăsat presa, adică de sus (...) Nu sunt persoana care vrea să ardă etapele, vreau să o iau treaptă cu treaptă, vreau să îi conving pe oameni", a mai spus Firea.

Potrivit unor surse, în cadrul organizaţiei PSD Ilfov se ia în calcul în prezent o candidatură a Gabrielei Firea pentru Senat, în colegiul din care face parte şi oraşul Voluntari.

Gabriela Firea este soţia social-democratului Florin Pandele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gabriela Firea s-a înscris în PSD.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gabriela Firea s-a înscris în PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O vorba din batrani ! trimis de
(24 sep 2012, 16:48:17
In viata e bine sa faci ceea ce stii sa faci !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei