Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2012 - Anul XVII, nr. 223 (5128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu, despre moţiunea pe Educaţie: N-am dormit în două luni. Am făcut practic tot ce se putea

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că va răspunde la moţiunea simplă care va fi depusă săptămâna aceasta pe Educaţie cu faptele concrete realizate de când a preluat mandatul, adăugând că în aceste două luni nu a dormit şi a făcut practic tot ce se putea.

La moţiune o să le răspund acestor puncte pe care am înţeles că le pun în moţiune cu toate argumentele care îmi stau la îndemână şi cu fapte concrete, pentru că eu vin din domeniul ştiinţelor exacte şi nu vorbesc decât pe lucrurile pe care le putem şi vedea şi măsura aşa cum sunt ele (...) Astea toate cred că spun că nu am dormit în aceste două luni şi că am făcut practic tot ce se putea (...) Eu sunt la Ministerul Educaţiei de două luni, cred că am făcut în aceste două luni suficient de multe lucruri pe care le puteam face în două luni încât să pot să răspund de ce le-am făcut şi să şi spun ce-am făcut", a afirmat Andronescu, într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

Ea a arătat că a luat pregătirile pentru clasa pregătitoare "de la zero".

"Numai dacă ar fi să vorbesc despre clasa pregătitoare pe care am luat-o de la cota zero, adică nu era nimic pregătit. Nici corpul profesoral instruit corespunzător, nici selecţionat, nici mobilierul angajat să spunem prin licitaţie, nici materialele didactice, deci practic aveam doar 130.000 de copii înscrişi şi familii foarte nemulţumite faţă de modul în care cei care au fost înaintea noastră au decis cum să accepte înscrierea acestor copii. Nu am lăsat nicio zi să ne interesăm de fiecare dintre demersurile pe care le-am menţionat şi a început anul şcolar aşa cum poate mulţi nu se aşteptau să înceapă, adică în cvasi-majoritatea şcolilor avem şi mobilier, avem şi profesori, toţi sunt calificaţi, lucrurile au mers...", a spus ministrul Educaţiei.

Referitor la iniţiativa introducerii "bacalaureatului profesional", ea a arătat că deşi probabil deranjează opoziţia actuală din Parlament, există justificare pentru aceast- măsură.

"Nu poţi abandona 150.000 de tineri de 18-19 ani, câţi nu au luat Bacalaureatul anul trecut şi anul acesta. Pentru ei trebuie să găsim o formulă de integrare pe piaţa muncii şi cred că această propunere este o astfel de soluţie. Faptul că marea majoritate a celor care au un cuvânt de spus au găsit pozitivă această soluţie mă determină să stau cu fruntea sus şi să sper că ea şi produce efectele pe care noi le-am scontat", a afirmat Andronescu.

Ea a mai adăugat că în ultimele două luni s-a concentrat şi pe pregătirea celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului. "Ne-am ocupat practic de cum să îi pregătim mai bine pe cei care nu au luat bacalaureatul în prima sesiune pentru a doua sesiune, că niciun inspector nu a plecat în concediu, că s-a organizat cursuri în toate liceele unde am avut eşecuri la Bacalaureat", a mai spus Andronescu.

PDL va depune moţiunea simplă pe tema educaţiei în prima şedinţă de plen de săptămâna viitoare a Camerei Deputaţilor, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu.

Ea a arătat că textul moţiunii este pregătit şi democrat-liberalii au strâns numărul necesar de semnături pentru depunerea acestei moţiuni simple.

"Conform regulamentului, moţiunile simple se depun în prima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor. Textul moţiunii este pregătit şi avem toate semnăturile necesare. Liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, va anunţa moţiunea în prima şedinţă de plen a Camerei Deputaţilor, şedinţă care ar putea avea loc luni", a precizat Sulfina Barbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu, despre moţiunea pe Educaţie: N-am dormit în două luni. Am făcut practic tot ce se putea.
 Vizualizări articol: 550 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu, despre moţiunea pe Educaţie: N-am dormit în două luni. Am făcut practic tot ce se putea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei