Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2012 - Anul XVII, nr. 221 (5126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întreaga suprafaţă de culturi agricole din judeţul Prahova, afectată de seceta din această vară

Întreaga suprafaţă de culturi agricole din judeţul Prahova a fost afectată de seceta din această vară, precum şi de temperaturile scăzute din iarnă, mii de hectare de culturi fiind compromise, iar producţia fiind la jumătate faţă de anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Prahova, Marian Marcu, toată suprafaţa de culturi agricole din judeţ, respectiv 140.000 de hectare, a fost afectată de secetă în această vară.

Conform sursei citate, culturile agricole au fost afectate în proporţii diferite, însă, în medie, producţia de anul acesta este la jumătate faţă de cea de anul trecut.

"Puţine suprafeţe cu culturi au fost total compromise. Sunt însă terenuri unde culturile au fost afectate în proporţie de 50, 70 sau 90 la sută. Cert este că, în medie, suprafeţele au fost afectate în proporţie de 50 la sută, iar producţia de anul acesta este la jumătate faţă de anul trecut", a spus Marian Marcu.

Acesta a precizat că câteva mii de hectare cu culturi agricole au fost compromise şi de temperaturile extrem de scăzute din iarnă, dar şi de ploile abundente din primăvară.

Astfel, conform datelor furnizate de reprezentantul Direcţiei Agricole Prahova, 3.000 de hectare de teren cultivate cu rapiţă au fost complet distruse iarna trecută din cauza temperaturilor extrem de scăzute. În primăvară, 1.000 de hectare de teren cu porumb şi floarea soarelui au fost distruse ca urmare a fenomenului de băltire. Ploile de la sfârşitul lui mai şi începutul lui iunie au distrus complet culturile de pe aceste terenuri, în condiţiile în care precipitaţiile au înregistrat debite de 200 de litri pe metrul pătrat.

Direcţia Agricolă Prahova a anunţat că agricultorii primesc despăgubiri de la stat pentru culturile afectate de secetă. Pentru fiecare hectar de teren afectat, fermierii primesc 100 de lei. Despăgubirile se acordă producătorilor, persoane fizice sau juridice, care utilizează teren arabil între unul şi zece hectare. Cei care au suprafeţe mai mari de zece hectare vor primi 1.000 de lei de exploataţie. Până acum, 270 de fermieri au depus la Direcţia Agricolă Prahova dosare pentru a obţine despăgubiri de la stat. Reprezentanţii instituţiei spun că în judeţul Prahova există 16.000 de potenţiali beneficiari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Întreaga suprafaţă de culturi agricole din judeţul Prahova, afectată de seceta din această vară.
 Vizualizări articol: 605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Întreaga suprafaţă de culturi agricole din judeţul Prahova, afectată de seceta din această vară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei