Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 sep 2012 - Anul XVII, nr. 217 (5122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Turişti străini care fac turul Europei pe biciclete, atacaţi cu pietre de romi, în Sălaj

Mai mulţi turişti străini care fac turul Europei pe biciclete au fost atacaţi cu pietre de mai mulţi romi, majoritatea copii, în localitatea sălăjeană Surduc, iar în urma incidentului unul dintre străini - cetăţean canadian - a suferit o fractură la mână, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un grup de 19 turişti străini care fac turul Europei pe biciclete au fost atacaţi cu pietre de mai mulţi romi, majoritatea copii, vineri după-amiază, în localitatea sălăjeană Surduc, iar în urma incidentului unul dintre străini - cetăţean canadian - a suferit o fractură la mână.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj susţinea că turiştii au fost atacaţi de copii romi, cel mai mare dintre ei având 12 ani, care erau singuri acasă în momentul incidentului.

Ea a spus că autorităţile sălăjene au aflat ulterior, de la ziarişti, că "odată ajunşi la Cluj-Napoca turiştii au mers la spital, unde unul din ei a fost depistat cu o fractură la braţ".

Într-un comunicat transmis sâmbătă după-amiază, Poliţia Sălaj preciza că în cazul incidentului de la Surduc au fost identificaţi cinci copii, care au susţinut la audieri că mai mulţi turişti pe biciclete s-au oprit în faţa casei lor, s-au apropiat de locuinţă şi au făcut mai multe fotografii, acesta fiind motivul pentru care au aruncat cu pietre în direcţia lor.

Unul dintre turiştii atacaţi este Tony Knott, în vârstă de 67 de ani, din Canada. El a fost lovit cu o cărămidă şi a suferit o fractură la braţ, în urma incidentului ajungând la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie "Alexandru Rădulescu" din Cluj-Napoca, unde i-a fost pusă mâna în ghips.

"Mergeam pe marginea drumului, în coloană. Am văzut copii şi adulţi care păreau că ne aşteaptă. Când am ajuns la 15 paşi de ei, au ridicat o sfoară în mijlocul drumului, care avea inele de fier, undeva cam la un metru înălţime. Noi ne-am oprit, după care ne-au atacat. Eu mi-am abandonat bicicleta şi au venit după mine. Am încercat să îi alung şi să o salvez pe soţia mea. Erau vreo zece persoane. Aveau în mâini pietre şi tot felul de lucruri. Eu voiam să mă ridic şi să îmi iau bicicleta. În acel moment m-au atacat din nou. O femeie cu un copil în mână a luat o lopată şi m-a atacat din nou. Unii copii au venit împreună cu acea femeie. Aveau pietre în mâini şi au aruncat în mine. Un copil a venit spre mine şi a aruncat cu o cărămidă. Atunci mi-am ridicat braţul să opresc cărămida, să îmi protejez capul, şi mi-am rupt mâna", afirma canadianul.

 

Turistul care a suferit o fractură la braţ după ce a fost atacat de romi nu a depus plângere

Cetăţeanul canadian care face parte din grupul de turişti străini atacaţi cu pietre de mai mulţi romi, majoritatea copii, în localitatea sălăjeană Surduc, a dat declaraţii la Poliţie despre incident, dar nu a depus plângere.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că mai mulţi poliţişti din judeţ au mers, sâmbătă, la Târgu Mureş, unde s-au întâlnit cu turiştii străini atacaţi la Surduc.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au discutat cu cetăţeanul canadian care în urma atacului a suferit o fractură la braţ, acesta declarând-le oamenilor legii că doar el şi soţia sa au fost atacaţi de copii.

El le-a mai spus poliţiştilor că braţul nu a început să îl doară imediat după atac, şi doar după câteva ore.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sălaj a adăugat că cetăţeanul canadian nu a vrut să depună plângere, astfel că poliţiştii pot continua cercetările doar sub acuzaţia de furt, întrucât unii copii implicaţi în incident au încercat să le fure genţile turiştilor. Poliţiştii nu pot face, însă, cercetări sub acuzaţia de vătămare corporală, pentru că este nevoie de o plângere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turişti străini care fac turul Europei pe biciclete, atacaţi cu pietre de romi, în Sălaj.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turişti străini care fac turul Europei pe biciclete, atacaţi cu pietre de romi, în Sălaj0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei