Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 sep 2012 - Anul XVII, nr. 216 (5121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Mediului dispune simplificarea procedurilor în accesarea fondurilor europene

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a semnat un ordin prin care dispune simplificarea procedurilor şi scurtarea termenelor în procesul de accesare a fondurilor europene, subiect discutat la întâlnirea cu comisarul european pentru Mediu, Janez Potočnik.

Comisarul Janez Potočnik, aflat în vizită în România, s-a întâlnit, joi, cu ministrul Mediului Rovana Plumb, pe agenda discuţiilor aflându-se printre altele absorbţia fondurilor europene.

La finalul întrevederii, Rovana Plumb a semnat un ordin de ministru pentru simplificarea procedurii de calificare a proiectelor în Programul Operaţional Sectorial Mediu, în vederea scurtării termenelor de accesare a fondurilor.

Ea a precizat că toate studiile şi avizele necesare pentru calificarea unui proiect rămân valabile, însă solicitantul nu va trebui să le obţină înainte ca proiectul său să fie declarat eligibil.

În această etapă, înainte de a se decide eligibilitatea proiectului, solicitantul va depune la autoritatea de management, alături de cererea de finanţare, un referat ce atestă demararea formalităţilor de obţinere a avizelor în domeniul protecţiei mediului, pe baza completării unui formular unic, potrivit ordinului postat pe site-ul Ministerului Mediului.

Pe de altă parte, ordinul nu exclude derularea procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului pentru planuri, proiecte şi respectiv autorizarea activităţilor cu impact semnificativ asupra mediului, conform legislaţiei în vigoare.

Rovana Plumb a mai anunţat că ministerul discută cu Comisia Europeană măsurile neceare pentru reluare plăţilor pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu în luna octombrie.

Ministrul a precizat că România a absorbit în perioada mai - august 2012 fonduri europene de 125 de milioane de euro, în timp ce din 2009 până în mai 2012 au fost atrase fonduri de 335 de milioane de euro.

La rândul său, la finalul întâlnirii cu ministrul Rovana Plumb, comisarul Janez Potočnik a spus că "este de o importanţă majoră ca România să folosească tot mai mult din fondurile europene pe care le are la dispoziţie".

Ministrul Mediului a mai atras atenţia că România se situează printre ultimele state membre în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor, însă acest lucru poate reprezenta un beneficiu, prin oportunitatea creării locurilor de muncă în domeniul reciclării.

O altă direcţie strategică discutată a fost legată de investiţiile verzi, în special de energiile regenerabile, în contextul în care România şi-a luat angajamentul să folosească, până în anul 2020, energii regenerabile în proporţie de 24 la sută.

Ministerul Mediului mai lucrează în prezent la stabilirea unor criterii mai clare în ceea ce priveşte investiţiile economice în zona ariilor protejate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Mediului dispune simplificarea procedurilor în accesarea fondurilor europene.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Mediului dispune simplificarea procedurilor în accesarea fondurilor europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei