Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2012 - Anul XVII, nr. 207 (5112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O fată din R.Moldova care a ratat bacalaureatul în vară şi acum a luat 9,68 ar putea intra la Litere

Conducerea Universităţii "Al. I. Cuza" analizează posibilitatea admiterii la Facultatea de Litere a unei tinere din Republica Moldova, absolventă a unui liceu ieşean, care a luat 9,68 la bacalaureatul din toamnă, după ce în vară a ratat examenul fiindcă microbuzul cu care venea la Iaşi s-a defectat.

Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Vasile Işan, a declarat, marţi, că în cursul acestei săptămâni va avea o discuţie cu Irina Caşcaval, o tânără din Republica Moldova, care a absolvit un liceu ieşean şi care a obţinut media 9.68 la sesiunea din toamnă la bacalaureat.

Tânăra nu s-a mai putut înscrie la admiterea la Facultatea de Litere din cadrul universităţii ieşene, pe care doreşte să o urmeze.

Irina Caşcaval a ratat sesiunea din vară a examenului de bacalaureat, după ce microbuzul cu care venea de la Bălţi, oraşul său natal, spre Iaşi, s-a defectat. Astfel, tânăra nu a mai ajuns la timp pentru a susţine proba de evaluare a competenţelor de limbă rusă.

"Am avut ghinion în vară. Nu am ajuns în Iaşi la proba de evaluare a competenţelor de comunicare în limba rusă. Deşi am luat note bune la restul probelor, nu am putut promova bacalaureatul, astfel că am fost nevoită să vin în toamnă. Partea şi mai urâtă e că am ratat şi admiterea la facultate în Iaşi", a afirmat Irina Caşcaval.

Ea a spus că este pasionată de scriitorii ruşi, în special de Dostoievski şi Puşkin, şi că ar vrea să studieze la Facultatea de Litere din Iaşi.

"Vreau să fac Litere, secţia română-rusă, chiar dacă ghinionul meu la bac a fost chiar proba de rusă. Asta vreau să fac şi asta voi face. Sper să mă poată ajuta cineva", a afirmat Irina Caşcaval.

Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Vasile Işan a precizat că încearcă să găsească o soluţie pentru admiterea tinerei din Republica Moldova la Facultatea de Litere din Iaşi.

"E vorba de admiterea fetei pe locurile destinate elevilor din Republica Moldova. Locurile s-au ocupat deja, încă din vară, dar să vedem ce putem face", a afirmat Vasile Işan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fată din R.Moldova care a ratat bacalaureatul în vară şi acum a luat 9,68 ar putea intra la Litere.
 Vizualizări articol: 437 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O fată din R.Moldova care a ratat bacalaureatul în vară şi acum a luat 9,68 ar putea intra la Litere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei