Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 sep 2012 - Anul XVII, nr. 204 (5109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Motoc: Am votat de multe ori contra iniţiativelor PDL - partidul care m-a propus ca judecător CCR

 

Judecătoarea Curţii Constituţionale (CC) Iulia Motoc afirmă, într-un comunicat referitor la atacurile la care ar fi supusă din direcţia unei părţi a presei, că a votat de multe ori împotriva iniţiativelor legislative ale PDL - partidul a propus-o în CC.

"În calitate de judecător al Curții Constituționale, am formulat mai multe opinii separate, dintre care menționez cea pentru menținerea drepturilor foștilor deținuți politici și cea împotriva menținerii prezentei dobândiri licite a averii. Am votat de multe ori împotriva iniţiativelor legislative ale partidului care m-a propus ca judecător CCR, PDL", afirmă Motoc, în comunicat.

Judecătoare face referire şi la plângerea privind incompatibilitatea sa. "La 27 iunie 2012, s-a depus plângere referitoare la incompatibilitatea mea, plângere care ulterior a fost retrasă de la Curtea Constituțională, dar nu și de la ANI. La 2 august 2012, ANI m-a anunțat că sunt compatibilă și că nu există temeiuri pentru o plângere de incompatibilitate împotriva mea", arată Motoc, în acelaşi comunicat.

Judecătoarea mai spune că, "în ciuda presiunilor, intimidărilor, hărțuirilor și defăimărilor" la adresa ei, va continua, "ca și până acum", să aplice legea.

"Atacurile împotriva justiției constituționale și judecătorilor Curții Constituționale continuă. Amenințările, defăimarea și hărțuirea mea, în calitate de judecător al Curții Constituționale a devenit o practică curentă a unor posturi de televiziune, în special Antena 3 și a altor publicații, in particular celor ce aparțin Grupului Intact. Deși aceste afirmații au un caracter vădit neveridic, putând fi considerate derizorii, ele fac parte dintr-o strategie de subminare a credibilității mele ca judecător al Curții Constituționale", susţine Motoc, în acelaşi comunicat.

Iulia Motoc subliniază, totodată, că îţi rezervă dreptul să acționeze în instanță posturile de televiziune și publicațiile care au procedat la "defăimări și amenințări" ce i-au creat, susţine ea, "mari prejudicii morale".

În acelaşi comunicat, judecătoarea prezintă informaţii legate de studiile şi cariera sa, subliniind că nu a fost niciodată membru al unui partid politic.

În una dintre emisiunile TV în care s-a făcut referire la viaţa privată a judecătoarei, difuzată marţi seară de Antena 3, realizatorul a prezentat un fragment dintr-o carte biografică semnată de Eugen Mihăescu, în care se afirma că Motoc a devenit cunoscută la New York pentru un comportament care a necesitat tratament psihiatric.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motoc: Am votat de multe ori contra iniţiativelor PDL - partidul care m-a propus ca judecător CCR.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motoc: Am votat de multe ori contra iniţiativelor PDL - partidul care m-a propus ca judecător CCR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei