Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 sep 2012 - Anul XVII, nr. 204 (5109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ghişe îi cere lui Kovesi să se sesizeze cu privire la judecătorii CC care au invalidat referendumul

 

Senatorul PNL Ioan Ghişe cere procurorului general, Codruţa Kovesi, să se sesizeze în legătură cu încălcarea ordinii de drept de către judecătorii Curţii Constituţionale prin decizia de invalidare a referendumului privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Ghişe a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, un document intitulat "Apel pentru ordine constituţională". El solicită în document ca Parlamentul să ia act şi să acţioneze în consecinţă faţă de procurorul general, Codruţa Kovesi, care "nu şi-a îndeplinit obligaţiile constituţionale, în urma situaţiei create de referendumul pentru demiterea preşedintelui".

Senatorul liberal mai cere procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie să se sesizeze cu privire la încălcarea ordinii de drept de către judecătorii Curţii Constituţionale, prin hotărârea din 21 august prin care a fost invalidat referendumul şi care, potrivit acestuia, "a dus la dereglarea ordinii constituţionale".

Ioan Ghişe solicită Parlamentului să ia în dezbatere, de urgenţă, proiectele de hotărâre depuse de el, privind finalizarea referendumului, pentru a se stopa, astfel, "starea de neconstituţionalitate creată prin venirea ilegală a preşedintelui suspendat în funcţia de preşedinte în exerciţiu".

"În ziua de 28 august, la ora 11.00, numitul Băsescu Traian a ocupat cu ajutorul unor angajaţi ai Serviciului de Protecţie şi Pază imobilul numit «Palatul Cotroceni», sediul instituţiei «Administraţia Prezidenţială» a României, fără să aibă dreptul constituţional şi legal", se arată în Apelul pentru ordine constituţională.

Potrivit liberalului, fapta "numitului Traian Băsescu' se poate încadra la "uzurpare de suveranitate", prevăzută în Constituţie, deoarece încalcă Hotărârea Parlamentului din 6 iulie, privind suspendarea acestuia din funcţia, care este încă în vigoare.

Concluzia Apelului pentru ordine constituţională este aceea că suveranitatea naţională aparţine poporului, iar Traian Băsescu a preluat funcţia de preşedinte al României în mod "ilegal şi uzurpator".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghişe îi cere lui Kovesi să se sesizeze cu privire la judecătorii CC care au invalidat referendumul.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghişe îi cere lui Kovesi să se sesizeze cu privire la judecătorii CC care au invalidat referendumul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei