Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 aug 2012 - Anul XVII, nr. 202 (5107)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul francez a anulat taxa care limita accesul romilor pe piaţa muncii printr-o circulară

O circulară interministerială privind evacuările taberelor ilegale de romi, referitoare la aplicarea măsurilor decise săptămâna trecută de către Guvernul francez, a aprobat miercuri anularea taxei care limita accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii, relatează AFP.

"Taxele datorate de către angajator şi cetăţean Oficiului francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII) (...) sunt suprimate", măsura intrând în vigoare "imediat", se precizează în acest text adresat prefecţilor, care poate fi consultat pe site-ul Lemonde.fr.

Guvernul a decis în cadrul unei reuniuni ministeriale, la 22 august, la Matignon, să flexibilizeze condiţiile de angajare a românilor şi bulgarilor, principalele naţionalităţi ale romilor prezenţi în Franţa.

Lista acestor meserii care le sunt deschise "va fi extinsă în curând, după parcurgerea procedurilor consultării partenerilor sociali", confirmă documentul.

Această circulară "referitoare la anticiparea şi însoţirea operaţiunilor de evacuare din tabere ilegale" este semnată de miniştrii Internelor, Educaţiei, Afacerilor Sociale şi Sănătăţii, Locuinţei şi Muncii, dar şi de miniştrii-delegaţi pentru reuşită şcolară şi pentru luptă împotriva excluziunii sociale.

Ea "precizează cadrul acţiunii statului în cazul evacuării de tabere ilegale, dar şi dispozitivul de coordonare a actorilor locali în cadrul punerii în aplicare în jurul prefectului".

Este recomandată "asigurarea unui tratament egal şi demn oricărei situaţii de suferinţă socială", se subliniază în text, care îi angajează pe prefecţi în stabilirea "de câte ori este posibil a unui diagnostic şi căutarea de soluţii" în materie de "şcolarizare, sănătate, locuri de muncă, cazare, adăpostire".

"Acţiunea, care vă este solicitată în favoarea unor populaţii care nu au beneficiat, până de curând, de respectul republican, are loc, odată cu caracterul său specific, în ansamblul politicilor (...) destinate diferitelor categorii de persoane aflate într-o situaţie instabilă", se subliniază în circulară.

Cu scopul de a-i asista pe prefecţi în aplicarea acestor acţiuni şi "de a anima la nivel central activităţile la nivel interministerial, o misiune specifică este încredinţată prefectului Alain Régnier, delegat interministerial pentru cazare şi acces la locuinţe (DIHAL)", mai anunţă circulara.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul francez a anulat taxa care limita accesul romilor pe piaţa muncii printr-o circulară.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul francez a anulat taxa care limita accesul romilor pe piaţa muncii printr-o circulară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei