Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 aug 2012 - Anul XVII, nr. 199 (5104)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Silviu Purcărete, distins cu premiul "Herald Angel", la Edinburgh, pentru "Călătoriile lui Gulliver"

Regizorul Silviu Purcărete a fost distins cu premiul "Herald Angel" pentru montarea spectacolului "Călătoriile lui Gulliver", gala de decernare a premiilor având loc sâmbătă, la Edinburgh.

Potrivit unui comunicat transmis, ieri, de Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, Silviu Purcărete nu a fost prezent la ceremonia de la Edinburgh, fiind angajat în alte proiecte personale, dar a transmis un mesaj de mulţumire prin Cristopher Wynn, directorul de dezvoltare şi sponsorizare al Festivalului de la Edinburgh.

"E o onoare şi o plăcere să primesc acest premiu. Mulţumesc!", a transmis Silviu Purcărete.

Ceremonia l-a avut ca amfitrion pe Keit Bruce, editorul secţiunii arte de la cotidianul "The Herald", care a anunţat premiul, acesta spunând despre Purcărete că este un "oaspete obişnuit al Scoţiei".

"Regizorul român Silviu Purcărete este un oaspete obişnuit al Scoţiei, atât în Glasgow, cât şi în Edinburgh, unde a mai prezentat producţia Faust la Ingliston, în cadrul Festivalul Internaţional de la Edinburgh. Regizorul a revenit în acest an cu o adaptare după «Călătoriile lui Gulliver» ale lui Jonathan Swift, în colaborare cu compozitorul irlandez Shaun Davey, în care vorbeşte atât despre autor, cât şi despre carte, într-un mod amuzant şi în care aduce un cal adevărat pe scenă", a spus Keit Bruce.

Cele cinci reprezentaţii ale spectacolului "Călătoriile lui Gulliver" de la Edinburgh au avut loc în perioada 17 - 20 august la King’s Theatre şi reprezintă prima producţie românească de teatru comisionată vreodată de Edinburgh, cel mai important festival de artele spectacolului din lume.

Potrivit sursei citate, presa britanică laudă spectacolul actorilor sibieni, publicaţia "The Daily Telegraph" acordând cinci stele spectacolului, iar "Scotsman" şi "The Herald" câte patru stele pentru abordarea inovativă a romanului lui Jonathan Swift.

Premiile The Bank of Scotland Herald Angel, cunoscute sub titlul "The Herald Angels Awards", sunt oferite începând din anul 1995 pentru a recunoaşte excelenţa în domeniul artelor în urma unor analize făcute atât în cadrul Festivalului Internaţional de la Edinburgh, cât şi Edinburgh Fringe.

Acesta este cel de-al doilea trofeu obţinut pentru un membru al Teatrului Naţional "Radu Stanca” din Sibiu, după ce în 2009 Ofelia Popii a primit acelaşi premiu pentru rolul Mefisto din mega-producţia "Faust".

Scenografia spectacolului poartă semnătura lui Dragoş Buhagiar, iar din distribuţie fac parte actorii Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Raluca Iani, Tomohiko Kogi, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Serenela Mureşan, Adrian Neacşu, Alexandru Nicoară, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Cristina Ragos, Natalie Sigg, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Pali Vecsei şi Corina Vişinescu.

"Călătoriile lui Gulliver" este un proiect cultural demarat în urmă cu trei ani în parteneriat cu Festivalul Internaţional de la Edinburgh şi finanţat cu sprijin de la Administraţia Fondului Cultural Naţional, turneul de la Edinburgh având loc cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Institutului Cultural Român şi Culture Irleand.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Silviu Purcărete, distins cu premiul "Herald Angel", la Edinburgh, pentru "Călătoriile lui Gulliver".
 Vizualizări articol: 771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Silviu Purcărete, distins cu premiul "Herald Angel", la Edinburgh, pentru "Călătoriile lui Gulliver"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei