Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 aug 2012 - Anul XVII, nr. 198 (5103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un medic italian a refuzat să efectueze un transplant de inimă pentru un român

Un medic chirurg cardiolog din Padova a refuzat să primească un pacient român care necesita un transplant de inimă, recomandând transferul acestuia în România, o decizie catalogată de către directorul medical al spitalului drept "pripită", relatează Il Gazzettino în ediţia online de vineri.

Însă, în opinia directorului medical al spitalului, doctorul Giampietro Rupolo, "s-a dat curs cu deplină corectitudine tuturor protocoalelor medicale", potrivit cotidianului regional.

Il Gazzettino citează totodată indicaţii pentru cazuri de acest tip din partea Nord Italia Transplant, potrivit căreia, "având în vedere penuria de organe în vederea efectuări de transplanturi, atunci când un bolnav nu se află pe listele naţionale italiene poate fi transportat în ţara de provenienţă". Site-ul adaugă că s-a decis inclusiv contactarea Prefecturii, în vederea verificării posibilităţii transferului bolnavului respectiv într-unul dintre cele două centre de specialitate din România.

Într-un comunicat în care prezintă poziţia spitalului din Padova faţă de cazul românului, Rupolo subliniază, citat de site, că aceste decizii au fost adoptate în "deplin acord cu cardiologii din Mestre", lucru infirmat de către cardiologi din această zonă urbană din Veneţia (Veneto, nord).

Medicii de la Mestre mai afirmă, potrivit site-ului, că Rupolo a omis să precizeze că Prefectura a exclus posibilitatea utilizării unui mijloc de transport aerian în vederea transferării pacientului român în România, având în vedere că acesta putea fi operat în Italia, plătind contribuţiile şi asigurările de sănătate în această ţară. Românul a fost operat imediat la Udine, potrivit site-ului.

Il Gazzettino scrie că acest caz poate fi "redeschis" la solicitarea unui consilier regional, care a solicitat autorităţilor competente să explice ceea ce s-a întâmplat cu adevărat cu românul pe 12 august şi să clarifice linia de conduită în Veneto în materie de transplanturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un medic italian a refuzat să efectueze un transplant de inimă pentru un român.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un medic italian a refuzat să efectueze un transplant de inimă pentru un român0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei