Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 aug 2012 - Anul XVII, nr. 194 (5099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultatele preliminare ale recensământului: 19.043.767 de persoane au reşedinţa în România

Populaţia stabilă a României este de 19.043.767 de persoane, fiind vorba despre cei care au reşedinţa obişnuită în România, a anunţat luni preşedintele INS, Vergil Voineagu, după ce rezultatele preliminare ale recensământului au fost validate, urmând să fie prezentate Guvernului în prima şedinţă.

Membrii Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor au aprobat, luni, o serie de materiale cu privire la desfăşurarea recensământului şi au validat rezultatele preliminare.

Potrivit rezultatelor preliminare ale recensământului, populaţia stabilă a României este de 19.043.767 de persoane, acestea având reşedinţa obişnuită în România, a declarat preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Vergil Voineagu a precizat că, până în prezent, au fost procesate 36.809.562 de formulare de recensământ, reprezentând aproximativ 48% din total.

Preşedintele INS a mai spus că între datele preliminare ale recensământului şi cele finale, care vor fi anunţate în al doilea semestru al anului viitor, "pot sau nu pot să apară diferenţe".

Voineagu a explicat că INS nu a reuşit recenzarea a 2,8% din gospodării, respectiv aproximativ un milion de persoane. El a precizat că în cazul acestor persoane se va încerca recuperarea datelor prin intermediul altor instituţii abilitate.

Totodată, răspunzând unei întrebări cu privire la numărul persoanelor plecate în străinătate, Voineagu a spus că pentru a stabili acest număr a fost introdus un formular special, care însă a avut în vedere recenzarea persoanelor plecate din localitatea de domiciliu în străinătate sau în altă localitate, după caz.

În prezent, INS a prelucrat 910.264 de asemenea formulare (PPI), însă nu se ştie câte dintre aceste persoane sunt plecare în străinătate şi câte sunt plecate în altă localitate decât cea de domiciliu, a precizat Voineagu.

Comisia abilitată să valideze rezultatele preliminare ale recensământului va transmite un comunicat de presă în care va face publice aceste date.

Reuniunea Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi a Locuinţelor 2011 a fost convocată de către Institutul Naţional de Statistică, la solicitarea ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, în calitate de preşedinte al CCRPL.

După validarea datelor preliminare ale recensământului, vor fi introduse în sistemul electronic fişele de la recensământ, iar în 2013 vor fi anunţate rezultatele finale, declara, săptămâna trecută, Mircea Duşa.

"Finalizarea recensământului se va face odată cu introducerea în sistemul electronic a tuturor fişelor", preciza Duşa.

Ministrul Administraţiei şi Internelor arăta că trebuie introduse în sistemul electronic peste 38 de milioane de fişe de recensământ, iar până în prezent au fost prelucrate 48.000.

Mircea Duşa preciza că, odată cu validarea acestor date preliminare, judecătorii de la Curtea Constituţională vor avea orientativ o cifră de referinţă, dar sublinia că listele electorale şi datele statistice de la recensământ nu au nicio legătură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultatele preliminare ale recensământului: 19.043.767 de persoane au reşedinţa în România.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezultatele preliminare ale recensământului: 19.043.767 de persoane au reşedinţa în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei