Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 aug 2012 - Anul XVII, nr. 191 (5096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: M-a supărat că Băsescu mi-a băgat cuţitul pe la spate, nu că m-a apostrofat în public

Premierul Victor Ponta spune că ceea ce l-a deranjat la Traian Băsescu a fost faptul că i-a băgat cuţitul pe la spate, şi nu că l-a "apostrofat" în public, adăugând că cei 7,5 milioane de oameni care au votat împotriva lui Băsescu şi pe care "îi mai şi anchetează" îl vor urî la fel ca pe Ceauşescu.

"Ce m-a supărat pe mine la domnul Traian Băsescu nu a fost faptul că m-a apostrofat în public, ci faptul că mi-a băgat cuţitul pe la spate, ceea ce e o diferenţă fundamentală, între a spune public ceva unui om şi a-i băga cuţitul pe la spate, e o mare diferenţă. Eu unul o simt cel mai bine, să ştiţi", a afirmat, ieri, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, premierul Victor Ponta.

Primul-ministru a făcut un apel către preşedintele suspendat Traian Băsescu să ţină cont de milioanele de oameni care au votat împotriva lui.

"Pentru că preşedintele suspendat domnul Băsescu a vorbit şi a cerut în mod imperativ să fie anchetaţi cei 8,5 milioane de români, văd că asta se întâmplă, ori apelul meu a fost şi va fi în continuare către preşedintele suspendat domnul Băsescu, dacă cumva domnia sa îşi doreşte, şi înţeleg că-şi doreşte foarte mult, chiar dacă oamenii nu-l mai vor, e ca-n Lăpuşneanu, el îi vrea. El vrea să fie în funcţie, dar vrea să fie preşedinte peste o ţară de 8,5 milioane de români anchetaţi, doar pentru că au votat împotriva lui? Eu cred că data viitoare vor veni zece milioane care vor vota împotriva lui. Ce ţară vrea să conducă domnul Băsescu, ţara celor care dacă votează contra lui sunt anchetaţi? Fac un apel către Băsescu să înţeleagă că cei 8.5 de români care au votat împotriva lui, dacă se mai şi simt şi simt anchetaţi, pentru asta îl vor urî cum l-au urât pe Ceauşescu", a mai spus el.

Premierul Victor Ponta a mai declarat că ceea ce se întâmplă în prezent cu anchetele procurorilor de la DNA nu este normal şi că aceştia au creat "un sentiment de teroare naţională".

"Tot ce se întâmplă acum cu anchetele procurorilor de la DNA nu este normal. Au creat realmente un sentiment de teroare naţională, iar acest lucru este profund nedemocratic. Aşa ceva nu se va face niciodată sub autoritatea mea, ca ministru al Justiţiei. Nu cred că trebuie să tăcem din gură când este vorba despre astfel de abuzuri, tăceam în anii `80, nu acum. Nu cred că domnul Antonescu a greşit cu ceva sau că îngrădeşte justiţia, el doar a pus nişte întrebări la care se cer nişte răspunsuri", a declarat Victor Ponta.

În aceeaşi conferinţă de presă, premierul Victor Ponta a spus că se înţelege excepţional de bine cu preşedintele interimar, Crin Antonescu, coabitând excelent cu acesta.

"O spun acum pentru că vreau s-o lămuresc de tot. Mă înţeleg excepţional de bine cu preşedintele interimar. Eu coabitez excelent cu domnul Crin Antonescu, nu avem nici un fel de neînţelegere", a conchis Victor Ponta.

Parchetul ICCJ arată că în dosarele privind referendumul este necesară audierea mai multor persoane despre care sunt indicii că au fost trecute fictiv în listele electorale permanente sau suplimentare, precizând că, înainte de a fi ascultat, martorul depune jurământ cu mâna pe cruce sau pe Biblie.

Parchetul instanţei supreme mai arată că sunt înregistrate peste 500 de dosare penale privind desfăşurarea referendumului, unele din ele sunt la DNA, iar în aceste cauze nu sunt cercetate persoanele care au votat şi nu este verificat modul în care cetăţenii au votat, ci sunt investigate posibile fraude electorale.

Precizările au fost transmise, ieri, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) ca răspuns la cererea preşedintele interimar, Crin Antonescu, ca procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, să ofere public explicaţii legate de scopul, mijloacele şi natura cercetărilor pe care procurorii le fac "masiv" în ultimele zile în legătură cu desfăşurarea referendumului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: M-a supărat că Băsescu mi-a băgat cuţitul pe la spate, nu că m-a apostrofat în public.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: M-a supărat că Băsescu mi-a băgat cuţitul pe la spate, nu că m-a apostrofat în public0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei