Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 aug 2012 - Anul XVII, nr. 190 (5095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, întrebat ce se întâmplă dacă revine la Cotroceni:E nepermis să nu utilizăm coabitarea

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, într-un interviu pentru "Vocea Rusiei", întrebat ce se va întâmpla cu Victor Ponta şi Crin Antonescu dacă el va reveni la Cotroceni, că statul român are mecanismul coabitării şi că va trebui să aibă loc această coabitare.

Întrebat ce se va întâmpla, dacă revine la Cotroceni, cu Victor Ponta şi cu Crin Antonescu, Traian Băsescu a răspuns că statul român are mecanismul coabitării.

"Trebuie să vă spun, şi ştiţi cu siguranţă, că eu am mai fost suspendat o dată de aceleaşi partide: socialiştii cu liberalii, în anul 2007. Atunci poate că era prea devreme să învăţăm mecanismul coabitării. Acum însă este nepermis să nu-l utilizăm. Până la urmă chiar forma constituţională pe care o avem, cu preşedintele având un mandat de cinci ani, iar Guvernul cu mandat de patru ani, face greu de conceput că preşedintele va avea tot timpul o majoritate, ceea ce generează obligaţia ca statul român şi politicienii din România să înveţe să gestioneze interesele ţării şi în condiţii de coabitare. Deci eu cred că asta va trebui să se întâmple: coabitarea între un preşedinte de o culoare politică sau provenit dintr-un partid de centru-dreapta cu majoritate parlamentară şi implicit guvernamentală de centru-stânga", a spus Băsescu, în interviul publicat miercuri.

Întrebat dacă Ponta va rămâne premier dacă el se întoarce la Cotroceni, Băsescu a răspuns: "Preşedintele poate doar să desemneze prim-ministrul, dar nu-l poate revoca. Revocarea prim-ministrului poate fi făcută doar de Parlament. Deocamdată Victor Ponta are o majoritate în Parlament şi nu cred că Parlamentul îl va revoca".

Întrebat dacă se va întoarce la palatul prezidenţial, preşedintele suspendat a răspuns: "Numai Curtea Constituţională decide. Înaintea deciziei Curţii Constituţionale n-aş vrea să fac nicio apreciere pentru că ar putea fi considerată o tentativă de a influenţa decizia Curţii".

 

Ponta: Aceasta probabil este cea mai mare criză din ultimii zece ani

Premierul Victor Ponta afirmă, într-un interviu acordat ziarului The Guardian, că este dispus "să coabiteze" cu preşedintele Traian Băsescu dacă acesta va respecta rolul pe care i-l conferă Constituţia, apreciind că, după 20 de ani de "timp pierdut", criza politică din România se apropie de final.

Potrivit lui Victor Ponta, criza politică ce afectează România din mai se apropie de soluţionare, punând capăt la ceea ce el consideră 20 de ani de "timp pierdut", de la revoluţia care a condus la înlăturarea regimului comunist.

Ponta a precizat că, dacă încercarea de demitere a lui Traian Băsescu prin referendum va eşua, este pregătit să "coabiteze" cu preşedintele dacă acesta va respecta rolul conferit de Constituţie. "Aceasta probabil este cea mai mare criză din ultimii zece ani, dar toate instituţiile, inclusiv Curtea Constituţională, Parlamentul şi Guvernul au dovedit că sunt solide şi cred că partea cea mai grea a trecut. După această vară călduroasă, vom intra într-o situaţie de normalitate şi vom dovedi că toate angajamentele noastre europene vor fi respectate", a spus Ponta, respingând acuzaţiile privind o presupusă tentativă de lovitură de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, întrebat ce se întâmplă dacă revine la Cotroceni:E nepermis să nu utilizăm coabitarea.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Băsescu, întrebat ce se întâmplă dacă revine la Cotroceni:E nepermis să nu utilizăm coabitarea3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(16 aug 2012, 11:33:03
hahaha . Băi satană , ştii ce-i aia "coabitare" ?
nu-i aia ce făceai cu Boc .NU . Aia-i stăpân-slugă
în capu' tău (când spui asta ) e mare excitare
of,Bă(sexule) !? îi dai românului democraţie să sugă ?

2.   Ce se intimpla ? trimis de
(16 aug 2012, 12:03:39
Saptaminal cresc preturile, acum iar motorina si-i greu de suportat! Nu mai este nimeni sa faca ceva pentru a mai indrepta situatia!?...
Grija alesilor nostri este sa adune zilnic cit mai mult, iar noi raminem sa ne descurcam cum putem. Ce sa mai facem oare?
E jale ...suntem din ce in ce mai umiliti!
3.   Uituc? trimis de
(16 aug 2012, 12:34:46
Dupa ce a luat-o-n freza rau de tot (cu plagiatul dovedit, incarcerarea lui Nastase, mentorul politic dar mai ales cu falsurile penale de la referendum - care ies repejor la iveala iar cei care au comis aceste falsuri vor spune cine i-a indrumat) domnul Ponta ar accepta si o coabitare dar ceva-n genul ... sa nu lovesti prea tare, domnule Basescu!
3.1  RE: Uituc? trimis de
(16 aug 2012, 12:44:48
Tu esti un fals penal laughing
3.2  RE: Uituc? trimis de
(16 aug 2012, 12:57:26
Pe 21 se va declanşa “ furtuna de rahat ”
CCR e deja Instanţa Supremă de …Răzgândiri
Furtul Urnei Naţionale e-n anchetă..la Palat
La PALATUL COTROCENI ( ce,te mai miri ?! )

Sfârşitu’ Lumii ar veni ..ca o binecuvântare
Am termina şi noi cu demagogia şi ura
N-am mai justifica “ motive de suspendare ”
Iar Băse nu şi-ar mai justifica (la doftor) băutura

Cine fură de la noi arestează p-ăia ce fură din urne
Prezumţia de vinovăţie se aplică ..ROMÂNEŞTE
Ciolanu’ Naţional s-a descărnat … (e mare tensiune )
Dragii mei : România când se (mai) odihneşte ???

4.   Prosti dar multi! trimis de
(16 aug 2012, 13:38:41
Chiar daca d-l Basescu va reveni la Cotroceni cu cele mai bune intentii ura celor multi este atat de mare incat isi va face cel mai mare rau posibil . Criza , saracia , lipsa de educatie vor scoate la iveala tot ce este mai rau in romanul nostru !
5.   COABITAREA CU BASESCU????? trimis de
(16 aug 2012, 13:53:45
Când ai de-a face cu Băsescu, nu tratezi purtând ramura de măslin, în timp ce el ţine într-o mână diversiunea şi dezinformarea, în cealaltă cohorta de slugi implantate de mult prin instituţii fundamentale ale statului, iar în dinţi cuţitul pe care e gata oricând să ţi-l înfigă în spate. Lupul şi-ar putea schimba părul, dar în nici un caz năravul. Un armistiţiu cu Băsescu ar fi un coşmar naţional. O demonstrează chiar în aceste zile, când, evident că la ordinul lui, procurorii lui Kovesi si Morar hăituiesc alegătorii prin ţară, anchetându-i abuziv, mar rău ca într-un stat totalitar.

6.   AUTODENUNT trimis de
(16 aug 2012, 14:32:32
Daca tot procurorii au dat iama prin satele Romaniei sa sperie cetatenii cu biblia in mana fac si eu un gest crestinesc.Ma autodenunt ca am fost la vot.Ma autodenunt ca am votat DA pentru demiterea lui Basescu.Ma autodenunt ca am votat DA fiind impins de la spate si obligat.Fiind impins de la spate si obligat de propria mea constiinta.De asemenea ma autodenunt ca urmaresc Antena 3 24 de ore din 24 ore.Ca ii iubesc pe Badea ,Gadea ,Ciutacu,Dana Grecu si Radu Tudor,Carmen Avram,Oana Stancu si Adrian Ursu.Si pentru comoditatea procurorilor nu e nevoie sa intre in scara si apartament.E suficient sa puna Biblia pe interfon si eu voi jura ca am votat DA la referendum prin interfon.Doamne ajuta si apara-ne de cel RAU.
7.   PROCURORI ,PRAF SI CAINI PE ULITA SATULUI trimis de
(16 aug 2012, 14:48:39
In Patarlagele n-au asfaltat încă, da'€™ uite că parchetează. Umblă procurorii din curte-n curte.- Ai votat la referendum, cetăţene?
- Nu! - Cum nu, când scrie "votat” pe buletin?
- E greşit. Sunt nevotat, domnule procuror, vă spun sincer!
- Şi-atunci ce-ai căutat în circumscripţie?
- M-am dus să mă fotografiez cu comisia, ca să mă pun pe feisbuc.
- Tataie, ai matale facebook?
- N-am momentan, da-mi fac în spatele şurii.
- Cetăţene, dumneata figurezi pe liste ca decedat.
- ?
- Adică mort.
- Ca toată lumea, să trăiţi! Mort de foame.

7.1  RE: PROCURORI ,PRAF SI CAINI PE ULITA SATULUI trimis de
(16 aug 2012, 20:17:19
răducule,copy/paste urile tale ma scot din sarite . ce.ar fi sa postezi cu vorbele tale ?
8.   Vremuri de restriste trimis de
(16 aug 2012, 16:09:49
Haiducii Alesului, manati de iubirea de tara si de neam, au iesit de prin codrii parchetului si au pus piciorul pe gatul cohortelor de comunisti. Vor musca cu totii tarana pentru pacatul de a fi votat impotriva singurului democrat sadea al tarii. Printre cei putini, carora le-a fost impartasit adevarul absolut intru cele democratice, se afla noua eminente cenusii, in sutane purpurii. Acestia, in aceste zile, intind covorul rosu, pe care va pasi hahaind Conducatorul. Iar despre coabitare, desigur, tradatorii Ponta, Antonescu si ceilalti, vor fi aruncati in temnita alaturi de Nastase, sa coabiteze ei intre ei. Si astfel, Romania va reintra in lumina calda a democratiei, unde totul va decurge dupa vointa unica a Alesului, cu concursul arhanghelilor PDL.( Dupa triumfala reintoarcere, o masura binevenita ar fi schimbarea imnului de stat, pentru ca aia cu "Destepta-te romane" nu prea-i buna, ca le vin astora idei, mai buna e aia cu " I'm bad " )
9.   Perestroika trimis de
(17 aug 2012, 07:59:25
cata prostie in capul unui comunist ca ponta mai poate fii..... mai ponta. ... comunist batut in cap tu trebuie sa coabitezi si cu dracu numai sa mearga tara inainte... de. .. dar asta nu e posibil ptr ca un comunist prost zice ca cine nu e cu noi e impotriva noastra hahaaaa vezi la iliescu

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei