Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 aug 2012 - Anul XVII, nr. 190 (5095)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Nu sunt de acord cu cererea lui Ponta ca Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că nu este de acord cu afirmaţia premierului Victor Ponta, care îi ceruse lui Traian Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii, el precizând că dacă cineva terorizează vreun cetăţean, atunci ministrul Justiţiei trebuie să ia măsuri.

Preşedintele interimar a arătat că nu este de acord cu declaraţia premierului Victor Ponta în care premierul îi cere "cetăţeanului" Traian Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii României.

Antonescu a apreciat, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, este primul îndrituit şi obligat să ia măsuri pentru a stopa aceste acţiuni, şi nu Traian Băsescu.

"Am văzut o declaraţie a domnului prim-ministru cu care, cu toată părerea de rău, nu pot fi de acord, în care domnia sa îi cere cetăţeanului Traian Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii României. Sper că-i doar o vorbă de polemică politică şi nu o vorbă de ministru al Justiţiei, pentru că, dacă cineva terorizează vreun cetăţen al României, trebuie de îndată luate măsurile pentru ca el să fie împiedicat să o facă, iar dacă nu, şi unii cetăţeni ai României au probleme, atunci autorităţile statului - ministrul Justiţiei, de exemplu - şi nu domnul Traian Bsăescu sunt cei îndrituiţi şi obligaţi să ia măsuri", a spus Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că anchetarea celor ce au votat la referendum este o "persecuţie politică", că îi transmite procurorului general că nu se poate prevala de autoritatea ministrului Justiţiei pentru această acţiune şi îi cere lui Traian Băsescu să oprească această acţiune.

Premierul Victor Ponta a declarat corespondentului MEDIAFAX că o coabitare cu Traian Băsescu în cazul în care în urma deciziei Curţii Constituţionale acesta va reveni în funcţia de preşedinte va putea exista mai ales însă în condiţiile în care preşedintele suspendat, de data aceasta, după a doua suspendare, ar înţelege că trebuie să respecte Constituţia României şi atribuţiile lui constituţionale.

"Eu am fost dispus şi începând cu 7 mai, atunci când am primit votul Parlamentului, să încerc să găsesc o colaborare instituţională cu Traian Băsescu. Din păcate, lucrul acesta nu a fost posibil şi nu din vina mea. Ca o dezvăluire: a doua zi după alegerile locale, pe 11 iunie, am primit un telefon de la preşedintele Băsescu atunci, care mi-a spus pe un ton foarte agresiv că a tăcut destul şi că va ieşi la luptă împotriva mea şi a Guvernului şi a USL-ului. Practic, de atunci, domnul Băsescu mi-a dovedit că nu a acceptat şi nu va accepta probabil niciodată ideea de a avea un guvern care să nu-i fie obedient, aşa cum au fost guvernele Boc şi Ungureanu şi m-am pregătit şi eu şi ne-am pregătit cu toţii de războiul care era inevitabil", a spus Ponta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Nu sunt de acord cu cererea lui Ponta ca Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii.
 Vizualizări articol: 456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Nu sunt de acord cu cererea lui Ponta ca Băsescu să nu mai terorizeze cetăţenii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei