Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 aug 2012 - Anul XVII, nr. 184 (5089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rus: Decizia mea a fost cea mai potrivită; În politică bărbaţii au calea lor

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus a declarat, ieri, agenţiei MEDIAFAX, că decizia de a-şi da demisia din poziţia de titular al acestui portofoliu a fost "cea mai potrivită" şi este o expresie a convingerii sale că "în politică bărbaţii au calea lor".

Fostul ministru a subliniat că şi criticile pe care i le-a adus, marţi, într-un talk-show de televiziune, preşedintele interimar Crin Antonescu i-au confirmat că decizia sa a fost "potrivită".

"Intervenţia publică a domnului Crin Antonescu din seara zile de 7 august îmi întăreşte convingerea că decizia mea a fost cea mai potrivită. Am luat-o când am înţeles că nu pot să fac ceea ce atât Traian Băsescu, cât şi Crin Antonescu aşteptau de la mine. Unul să măresc listele electorale, altul să le micşorez. Este războiul lor. Eu am venit la minister pentru a face treabă şi am făcut, organizând din scurt alegeri şi referendum fără incidente", a declarat, pentru MEDIAFAX, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor.

Ioan Rus a mai spus că se întoarce la Cluj-Napoca cu "un gust amar", dar că rămâne consecvent în convingerea că "în politică bărbaţii au calea lor".

"Plec acasă cu un gust amar, dar cu aceeaşi convingere: în politică bărbaţii au calea lor", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, fostul ministru al Administraţiei şi Internelor.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că fostul ministru de Interne Ioan Rus a "minţit" atunci când a invocat presiuni din partea sa, menţionând că l-ar putea da în judecată pentru calomnie, însă are "altă treabă acum".

"Ştiu următorul lucru, că fostul ministru de Interne a procedat incorect, că fostul ministru de Interne a minţit. Deci în momentul în care a ieşit şi şi-a dat demisia ieri (luni, n.r.), şi-a dat demisia pentru că nu a fost demis, dar nu e treaba mea. În momentul în care a vorbit în public despre presiuni pe care le-aş fi făcut eu asupra domniei sale sau asupra MAI sau asupra oricui altcuiva, punându-mă pe acelaşi nivel cu Traian Băsescu, care îl ameninţase cu puşcăria, precizându-i şi durata în public, eu ştiu că în acel moment ministrul de Interne minte, că ministrul de Interne are de ascuns ceva, şi e foarte bine că ministrul de Interne a plecat. Dacă a plecat, sper că a plecat...", a declarat Antonescu, la Antena3.

El a subliniat că nu a făcut presiuni la adresa lui Rus.

"Eu am respins o acuzaţie aberantă, o calomnie, de fapt, a domnului Rus, l-aş putea da şi în judecată, dar am altă treabă acum, privitoare la vreo presiune de vreun fel pe care eu aş fi făcut-o domniei sale", a susţinut preşedintele interimar.

Antonescu a mai precizat că "este o minciună sfruntată care se integrează perfect, cu voia sau fără voia lui Ioan Rus, în tot atacul propagandistic al lui Traian Băsescu" ideea că el ar fi exercitat presiuni asupra MAI.

Ioan Rus a anunţat, luni, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rus: Decizia mea a fost cea mai potrivită; În politică bărbaţii au calea lor.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rus: Decizia mea a fost cea mai potrivită; În politică bărbaţii au calea lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei