Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2012 - Anul XVII, nr. 182 (5087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbări în Guvern

Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au demisionat din funcţii. Corlăţean, Duşa, Stroe, Şova şi Mihai Voicu, noi miniştri

 

Ioan Rus a anunţat, ieri, că şi-a înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anunţat că şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, şi-a înaintat demisia din funcţie.

 

Ioan Rus: Mi-am înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru de Interne

"Asupra mea şi a Ministerului Administraţiei şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, nenumărate aprecieri, nenumărate discuţii de către politicieni români, începând cu Traian Băsescu şi continuând cu Crin Antonescu. Din punctul nostru de vedere, este inaccceptabil. Astăzi mi-am dat demisia de onoare", a spus Ioan Rus.

El a adăugat că, în opinia lui, referendumul a fost organizat suficient de bine, chiar bine" şi că el este un politician "onest, corect".

Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.

Ulterior, Lucian Isar şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu spunând că el este cel care va prelua acest portofoliu, propunerea fiind aprobată în şedinţa PNL.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins în şedinţa de ieri, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru - propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiţiei.

Pentru a accede în funcţia de ministru, Pivniceru ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de membru al CSM, apoi să revină la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după care să ceară detaşarea la Ministerul Justiţiei, spun surse din magistratură. Pe cererea de demisie se pronunţă plenul CSM.

 

Antonescu a semnat decretele pentru desemnarea noilor miniştri, dar nu şi pentru Pivniceru

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, ieri, decretele privind desemnarea noilor miniştri în Cabinetul Ponta, pe lista transmisă de Administraţia Prezidenţială nefigurând însă şi numirea Monei Pivniceru la Justiţie, ci doar revocarea lui Titus Corlăţean de la şefia acestui minister.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, ieri, o serie de decrete, acestea privind desemnarea unor noi miniştri, revocarea din funcţie a unor membri ai Guvernului, precum şi decrete prin care se ia act de demisiile lui Ioan Rus şi Victor Paul Dobre.

Astfel, Antonescu a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministrul Administrației şi Internelor, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului, decretul de revocare din funcţia de ministru pentru relaţia cu Parlamentul a lui Mircea Duşa, decretul pentru desemnarea lui Mircea Duşa ca ministru al Administraţiei şi Internelor, decretul prin care se ia act de demisia lui Victor Paul Dobre din funcţia de ministrul delegat pentru Administraţie şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului, decretul pentru desemnarea lui Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie.

De asemenea, preşedintele interimar a semnat decretul de revocare a lui Titus Corlăţean din funcţia de ministru al Justiţiei, decretul de revocare din funcţia de ministru al Afacerilor Externe a lui Andrei Marga, decretul pentru desemnarea lui Titus Corlăţean ca ministru al Afacerilor Externe.

Totodată, Crin Antonescu a semnat decretul pentru desemnarea lui Dan-Coman Şova ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Potrivit sursei citate, a fost de asemenea semnat decretul de revocare a lui Lucian Isar din calitatea de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, precum şi decretul pentru desemnarea lui Mihai Alexandru Voicu în această funcţie.

 

Corlăţean, Duşa, Stroe, Şova şi Mihai Voicu au depus jurământul de învestitură

Ministrul de Externe Titus Corlăţean, ministrul Administraţiei şi Internelor Mircea Duşa, ministrul delegat pentru Administraţie Radu Stroe, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul Dan Şova şi ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri Mihai Voicu au depus, aseară, jurământul de învestitură.

Ceremonia, care a avut loc la Palatul Cotroceni, a început cu o întârziere de aproximativ o jumătate de oră faţă de ora anunţată iniţial.

La eveniment au participat premierul Victor Ponta, alţi membri ai Cabinetului, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip.

 

Radu Stroe spune că este pentru "curăţarea listelor în concordanţă cu realităţile"

Radu Stroe, ministru delegat pentru Administraţie Publică, a declarat, ieri, întrebat dacă va continua mini-recensământul, că el este pentru "curăţarea listelor în concordanţă cu realităţile" şi a arătat că încă nu ştie cum, cât şi în ce sens va face acest lucru.

"Vor trebui clarificate toate aceste lucruri, listele electorale, listele naţionale, listele de toate felurile. Sigur că o vom face în cadrul legal şi vă mărturisesc că eu sunt foarte preocupat de situaţia în care ne găsim", a precizat Radu Stroe, după şedinţa PNL în care a primit votul favorabil pentru nominalizarea sa la funcţia de ministru la Interne.

Întrebat dacă este de acord cu continuarea mini-recensământului el a spus: "Sunt pentru curăţarea listelor în concordanţă cu realităţile, nu ştiu cum, cât şi în ce sens, dar cifrele care vor ieşi va trebui să concorde cu realitatea".

El a adăugat că pentru acest lucru va utiliza toate instituţiile şi funcţiile recunoscute de lege, de la primari, serviciile de informatizare de la nivel local, naţional, judeţean, până la preşedintele de bloc.

"Se va uza de toate instituţiile şi funcţiile recunoscute de lege, primarul sau serviciul de informatizare local, judeţean, la nivel naţional", a spus Radu Stroe.

Întrebat dacă ia în calcul şi folosirea asociaţiilor de proprietari, el a spus: "Se ia în calcul de la MAE până la şefii de bloc".

"Toţi oamenii cu atribuţii, preşedinţii de bloc sunt oameni recunoscuţi prin lege cu atribuţii precise, evident că toţi aceşti oameni, în măsura în care va fi necesar, vor trebui să lucreze la aceasta. E un verdict: există sau nu există", a menţionat Stroe. El a spus în glumă că pe vremuri sectoristul care avea două străzi în grijă şi cărţile de imobile urmărea fiecare om care apărea în plus, arătând că nu trebuie să se ajungă acolo, dar trebuie să se ştie exact care este populaţia României.

El a adăugat că nu vrea să facă "acele declaraţii desuete" pe care le-a făcut fostul ministru Ioan Rus.

Întrebat cum a primit propunerea de a ocupa funcţia de ministru de Interne, Stroe a spus: "Eu privesc cu speranţă".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au demisionat din funcţii. Corlăţean, Duşa, Stroe, Şova şi Mihai Voicu, noi miniştri.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au demisionat din funcţii. Corlăţean, Duşa, Stroe, Şova şi Mihai Voicu, noi miniştri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei