Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 aug 2012 - Anul XVII, nr. 180 (5085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procurorul general a prelungit delegarea lui Daniel Morar la conducerea DNA

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a dispus, vineri, prelungirea delegării lui Daniel Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), începând din 13 august, pentru şase luni, informează Ministerul Public.

"Prin ordin al doamnei Laura Codruţa Kövesi, Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din data de 03.08.2012 s-a dispus delegarea domnului procuror Daniel Marius Morar în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Delegarea este dispusă începând cu data de 13 august 2012, pentru o perioadă de 6 luni, deoarece actuala delegare a domnului procuror Daniel Marius Morar va expira la data de 12.08.2012", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Conform procedurii, Daniel Morar şi-a înaintat, joi, consimţământul de a rămâne în poziţia de şef al DNA până la desemnarea unui succesor, potrivit unor surse judiciare.

Având în vedere că ministrul Justiţiei nu a făcut încă o propunere de numire în funcţia de procuror şef al DNA, delegarea lui Daniel Morar în această funcţie putea fi prelungită, potrivit legii, pentru încă şase luni.

În 18 iulie, Codruţa Kovesi afirma că îl va delega pe Daniel Morar pe funcţia de procuror şef al DNA, dacă "nu apare niciun fel de propunere sau nu e numită altă persoană".

Pe de altă parte, Codruţa Kovesi a punctat faptul că sunt şi alte funcţii vacante la nivelul conducerii Ministerului Public, pentru care nu a făcut propuneri de numiri, apreciind că viitorul procuror general al României trebuie "să-şi facă echipa, să-şi aleagă oamenii", întrucât este extrem de importantă colaborarea.

Mandatul Codruţei Kovesi - care a deţinut două mandate succesive de trei ani ca procuror general al României - expiră în 2 octombrie.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, declara, în 19 iulie, că numirea procurorului şef al DNA trebuie făcută într-o perioadă de calm, de pace, iar în condiţiile în care vremurile sunt "prea fierbinţi", orice propunere avansată acum va produce scandal, va fi contestată.

 

Ambasada SUA: Suntem siguri că Morar îşi va continua activitatea excelentă la DNA

Daniel Morar îşi va continua cu siguranţă activitatea excelentă ca procuror-şef al DNA, susţine Ambasada SUA la Bucureşti, într-un comunicat remis MEDIAFAX, adăugând că speră ca după rezolvarea crizei politice să fie desemnat un succesor calificat şi cu reputaţie ireproşabilă.

"Suntem siguri că Daniel Morar îşi va continua activitatea excelentă ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Aşa cum a declarat de curând şi ministrul Justiţiei, (Titus Corlăţean n.r.), atunci când actuala criză politică va lua sfârşit şi situaţia va reveni la normal, vor trebui urmate procedurile adecvate de numire a unui înlocuitor pentru Daniel Morar, inclusiv obţinerea avizului obligatoriu al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a alege un succesor potrivit, extrem de calificat şi cu o reputaţie ireproşabilă", se arată într-o poziţie transmisă vineri MEDIAFAX de Biroul de Presă al Ambasadei SUA la Bucureşti.

Totodată, Ambasada SUA aminteşte de angajamentul asumat faţă de UE de preşedintele interimar Crin Antonescu şi de premierul Victor Ponta de a nu face nici o numire în funcţiile de procuror general şi de procuror-şef al DNA în perioada de interimat prezidenţial.

"Desigur, angajamentul asumat de preşedintele interimar şi de prim ministru faţă de Uniunea Europeană ne asigură că nu se va face nici o numire pentru funcţia de procuror general sau pentru cea de procuror şef al DNA în perioada de interimat prezidenţial", se mai menţionează în poziţia transmisă de Biroul de Presă al Ambasadei americane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul general a prelungit delegarea lui Daniel Morar la conducerea DNA.
 Vizualizări articol: 585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Procurorul general a prelungit delegarea lui Daniel Morar la conducerea DNA1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei