Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 iul 2012 - Anul XVII, nr. 174 (5079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 8.500 de persoane, instruite pentru depistarea precoce a cancerului de sân şi de col uterin

 

Peste 8.500 de medici de familie, specialişti şi femei din diverse sfere de activitate din Moldova şi Oltenia au participat, timp de un an, la un program de instruire pentru prevenirea şi depistarea precoce a cancerului de sân şi a celui de col uterin, potrivit iniţiatorilor proiectului.

Programul a vizat creşterea gradului de conştientizare şi informare privind riscurile îmbolnăvirii de cancer a femeilor din zonele considerate sărace - Oltenia şi Moldova.

Astfel, timp de un an, au fost organizate, în 16 oraşe, atât sesiuni de informare şi comunicare a mijloacelor de prevenire şi depistare precoce a îmbolnăvirii de cancer de col uterin şi de sân, la care au ţinut prelegeri medici specialişti în domeniile ginecologie, senologie şi oncologie, cât şi întâlniri la care medicii de familie au fost puşi la curent cu privire la noi metode de prevenire, depistare şi tratare a acestor două tipuri de cancer, considerate cel mai uşor de prevenit, dar care în România înregistrează un grad crescut al ratei de mortalitate la femei.

Prin acelaşi proiect, realizat de Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură şi compania farmaceutică MSD (afiliată Merck & Co.), a fost lansată şi o platformă online destinată informării asupra posibilităţii de prevenire şi depistarii precoce a cancerului de col uterin. De asemenea, forumul online de la adresa www.fundatiarenasterea.ro este accesibil medicilor şi publicului larg, care pot supune dezbaterii diverse chestiuni pe această temă, iar specialiştii fundaţiei vor răspunde la întrebări legate de cancerul de col uterin, vaccinarea HPV, metodele de diagnostic şi variantele de tratament.

În România, peste 40.000 de persoane mor în fiecare an din cauza cancerului, această maladie fiind a doua cauză de mortalitate.

Cancerul de sân şi cel genital sunt formele care afectează cel mai frecvent femeile. Rata de supravieţuire la pacientele diagnosticate cu cancer în faza I este de 85-90%, aceasta scăzând la doar 5-10% odată ce boala ajunge la stadiul cel mai avansat.

Potrivit datelor statistice, anual, aproximativ 6.000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de sân, iar 3.000, cu cancer de col uterin. Majoritatea cazurilor sunt depistate în Moldova şi Oltenia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 8.500 de persoane, instruite pentru depistarea precoce a cancerului de sân şi de col uterin.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 8.500 de persoane, instruite pentru depistarea precoce a cancerului de sân şi de col uterin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei