Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 iul 2012 - Anul XVII, nr. 172 (5077)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu spune că îndemnul său către alegători este să nu se prezinte la vot la referendum

 

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, ieri, că îndemnul său către alegători este să nu se prezinte la vot la referendum, dar să înţeleagă de ce el, din postura de preşedinte ales al României, nu poate refuza o instituţie fundamentală a statului cum este referendumul.

"Îndemnul meu este să nu se prezinte la vot, dar să înţeleagă de ce eu, ca şef al statului, nu pot refuza o instituţie fundamentală a statului român", a spus Băsescu, la RRA.

Traian Băsescu a adăugat că, din postura de preşedinte ales al României, nu poate refuza prezenţa într-o instituţie fundamentală a statului român ca referendumul, Parlamentul.

"Dacă n-aş fi preşedintele României, nici eu nu m-aş duce să validez o lovitură de stat", a spus Băsescu, adăugând că el a respectat Parlamentul şi la votarea suspendării sale, mergând în şedinţa de plen, deşi ştia că i s-a pregătit "o execuţie sumară".

"Voi considera că cei care au votat «Nu» şi cei care au refuzat să fie parte a loviturii de stat nu au fost de acord cu soluţia propusă de cei 256 de parlamentari conduşi de domnul Ponta, de Crin Antonescu şi din umbră de Dan Voiculescu", a mai spus Băsescu.

El a susţinut că acei români "care nu se prezintă la vot sunt cei care nu susţin soluţia suspendării".

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat, marţi, la TVR1, că va merge la vot la referendumul din 29 iulie.

"Sigur că voi merge. Eu voi merge, voi fi printre cei care merg la vot. (...) Fiind un singur votant, atâta timp cât nu se mobilizează PDL, nu am cum să schimb", a spus Băsescu, la TVR 1, întrebat dacă el va merge sau nu la vot.

Preşedintele suspendat a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu face românilor niciun îndemn legat de referendum, iar "fiecare să procedeze conform conştiinţei".

"Eu nu fac românilor nici un îndemn, fiecare să procedeze conform conştiinţei lui. Nu mă pot opune deciziei care a fost luată cu 89 de voturi contra o abţinere în structura de conducere a PDL. Din punctul meu de vedere, cine vrea să meargă la vot să meragă, cine nu, nu, dar am constatat că PDL are motive întemeiate să spună: nu putem controla securitartea referendumului", a mai declarat marţi Traian Băsescu.

Colegiul Director al PDL a decis, marţi, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu spune că îndemnul său către alegători este să nu se prezinte la vot la referendum.
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Băsescu spune că îndemnul său către alegători este să nu se prezinte la vot la referendum1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
(26 iul 2012, 11:39:51
Este incredibil cum pot sa mai existe oameni prostiti de asta.
2.   BOICOT A LA BASE trimis de
(26 iul 2012, 11:59:20
"Îndemnul meu e ca romanii să nu se prezinte la vot. Voi considera că cei care nu se prezintă la vot sunt cei care nu susţin soluţia suspendării".Asa a cuvantat marele Base.
In primul rand mi se pare imoral ca presedintele suspendat sa indemne populatia sa nu-si exercite un drept fundamental.In al doilea rand acest indemn este anticonstitutional si penal.In al treilea rand as vrea sa-I vad fata lui Barroso si a Angelei Merkel cand vor vedea ce presedinte suspendat democratic avem.Stimate domnule Basescu,pai daca tu indemni romanii sa NU VOTEZE inseamna ca ii cataloghezi conform constitutiei adicalea:ARTICOLUL 36 - Dreptul de vot
(2) Nu au drept de vot debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, si nici persoanele condamnate, prin hotarare judecatoreasca definitiva, la pierderea drepturilor electorale.
3.   Gioponta trimis de
(26 iul 2012, 13:01:29
NEPREZENTAREA LA VOT CEA MAI BUNA ARMA INPOTRIVA MAFIEI usl
4.   Nu ești prea original domnule băsescu trimis de
(26 iul 2012, 17:29:58
dacă nu mă înșel chiar m-ai plagiat. chiar de la suspendare am sesizat aptul că băse e ca la jocul 21. numai că are și banca. adică fără 50% tot el câștigă. așa că radumăti n-ai decât să-i convingi și pă ăia din mormânt să voteye și tot nu ies juma' din liste! să o luăm pe rând: din 18.235.000 reali sunt doar 16.500.000. 40% nu votează niciodată, dar de data asta punem 30%. au mai rămas 11.550.000. unguri nu votează fiindcă nu-i interesează cine e președintele RO ci al altui stat. am ajuns la 10.500.000. dacă doar jumătate din cei care l-au votat pe băse (5.200.00/2) nu se prezintă vezi și tu câți mai răman. așa că ați aruncat 25.000.000 euro pe geam că ați avut ambiția să-l aduceți pe repetent la cotroceni. nu mai spun de tot scandalul care a contribuit la un euroi cum n-a mai fost de-îmi vine să vă crăp capul isteților!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei